Karakószörcsök, Kukutyin, Csajágaröcsöge – Létező vagy fiktív településnevek? Kvíz!

Úgy ismered Magyarországot, mint a tenyeredet? Bejártad nemcsak Tolnát-Baranyát, de mondjuk a teljes kék kört, eljutottál egészen eldugott falvakba is? Bár jó esélyekkel indulsz, egészen biztosra te sem mehetsz ebben a kvízben, mert Magyarország több mint 3100 települését talán te sem tartod mind számon.

Márpedig mi most jellemzően kisebb településekre kérdezünk, olyanokra, amik a nevük alapján szinte lelógnak a térképről. Ráadásul a valós településnevek közé néhány fiktívet is elrejtettünk. A te feladatod, hogy a különleges, mókás, érdekes hangzású településnevekről eldöntsd, léteznek-e, vagy csak a fantázia szülöttei. 

Ilyen csak a mesében van! Vagy mésem?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

A cikk az ajánló után folytatódik

A KEVESEBB TÖBB. A MENTES JOBB. – MEGJELENT MENTES ANYU SZAKÁCSKÖNYVE

 

„Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás. Ezt a lányaim mellett megtanultam. Ebbe a kötetbe olyan recepteket válogattam, amelyekből akár többhetes menü is összeállítható, gyorsan elkészíthető, így bőven jut idő a családra is. A könyvvel elsősorban a sorstárs mentes anyukák életét szeretném megkönnyíteni, de mindenki sok hasznos ötletet meríthet belőle."

Nemes Dóra újságíró, a Dívány szerzője, a Mentes Anyu megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Mentes receptekkel először „csak” meggyőződésből kísérletezett, majd a családban felbukkanó inzulinrezisztencia és gluténérzékenység óta kötelezően és elszántan foglalkozik.

Mentes Anyu szakácskönyve ide kattintva már rendelhető!

Promóció

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.