Erdem x H&M: mutatjuk a teljes kollekciót, árakkal!

Idén november 2. lesz a nap, amikor a H&M és Erdem rajongók tömegjelenetet rendeznek a Váci utcában: ekkor debütál ugyanis a svéd márka 2017-es dizájner kollaborációja, az Erdem x H&M kollekció. Mi most mutatjuk az árakat és a teljes kollekciót tárgyfotókon, hogy tudd, miért érdemes korán kelni azon a borongós őszi napon.

Ahogy azt megszokhattuk, nincs ősz H&M dizájner együttműködés nélkül: bár a tavalyi Kenzo kollekció nem szólt akkorát, mint a Balmain vagy még korábban a Wang, vagy a Versace, de ezek szerint ez nem vette el a H&M kedvét attól, hogy tovább próbálkozzon a dizájnerekkel.

Idén Erdem Moralıoğlura esett a választásuk, a török gyökerekkel rendelkező, kanadai tervezőre, akinek vörösszőnyeges ruháit láthattuk már Keira Knightley-n, Katalin hercegnén, Emma Watsonon, Cate Blanchett-en, Marion Cotillard-on, Michelle Williamsen és még folytathatnánk a sort. Itthon a márka talán kevésbé ismert, ugyanis nem kapható az országban, hamisított Erdem cuccokkal sincs tele a piac, és ami a nemzetközi vizeket illeti: az Instagramon is alacsony a követőik száma mondjuk egy Balmainhez képest.

Pedig Moralıoğlu tehetsége vitathatatlan, márkája, az Erdem már 2005-ös indulása után pár évvel számos díjat bezsebelt. 2008-ban a British Fashion Council Fashion Forward Award-ját, 2010-ben a Vogue / British Fashion Council Designer Fashion Fund Award-ot, 2012-ben a British Fashion Council’s New Establishment Awardját, 2014-ben a British Fashion Council’s Womenswear Designer of the Year Awardot és még ezt is sorolhatnánk, akárcsak a márkáért rajongó celebnők neveit.

Az Erdem csodás estélyi ruhái és ready-to-wear kollekciói 2014 óta kaphatók online is, például a Net-a-porter-n. Emellett világszerte 170 üzletben lehet Erdem ruhákra szert tenni, például a Barneys New Yorkban, a Bergdorf Goodmannál, Lane Crawfordnál és a Selfridgesben. Az Erdem flagship store a londoni Mayfairben található 2015 óta: ebből azért már ki lehet következtetni, hogy nem filléres ruhákról van szó. Egy maxiruha 3500 euróról indul (kb. 1 millió forint), de van 7000 eurós (kb. 2 millió forint) vörösszőnyeges estélyi is, egy cipő simán 800 euro, blúzok 1000 euro körüli áron, lenge ready-to-wear ruhák 1500 euro környékén vihetők haza.

A márkára jellemző a virágok, nőies sziluettek és kivételesen minőségi anyagok használata, ezek a jegyek visszaköszönnek az Erdem x H&M kollekcióban is. Sőt, eddig férfikollekciót nem tervezett Moralıoğlu, de a H&M-nél az is kapható lesz. Kérdés, hogy bár a H&M-ben nem 1000 euróba fog kerülni egy virágos blúz, csak tizedannyiba (30 ezer forintba), de vajon ennyi elég-e, hogy kialakuljon némi tolongás a Váci utcában? Majd meglátjuk. Addig is, a galériában megtalálod az összes terméket magyar árakkal: a legolcsóbb az 5990 forintos harisnya, a legdrágábbak a 79.990 forintos estélyik és kabátok: a 7000 euróhoz képest ez igazán baráti ár.

Praktikus információk

A kollekció november 2. reggel 9-től lesz kapható a Váci1-es H&M üzletben – és csak ott! Illetve online, de ott csak reggel 10-től és számítani kell lefagyásokra, szóval nem lesz sokkal kellemesebb az online tolongás, mint a valós – már ha lesz valós tolongás, mert ha abból indulunk ki, hogy csinos virágos ruhákat és kiegészítőket dobnak piacra a szokásos H&M árak többszöröséért és még csak sehol nincs egy jó nagy felirat se a márkanévvel, akkor azt feltételezhetjük, hogy idén sem kell majd vérre menő bunyókra készülni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra