Már nem sokáig lesz Marks & Spencerünk

Rosszul megy a Marks & Spencernek, 60 ruházati és lakberendezési üzletet zárnak be a következő 5 évben – írja az Independent. Az igazgató, Steve Rowe bejelentette, hogy Angliában összesen 30 üzlet zár be a jövőben és 45, teljes termékpalettát készleten tartó bolt kínálatát csökkentik, így némelyik bolt egyszerű élelmiszerbolttá válik.

GettyImages-585475078
John Keeble / Getty Images Hungary

Az újrastrukturálás és bezárások mögött az áll, hogy a cég profitja 88 százalékkal zuhant március és szeptember között, nem tudnak ennyi üzletet fenntartani: 53 bolt zár be világszerte, 10 Kínában, 7 Franciaországban, teljesen kivonul a márka Magyarország mellett Belgiumból, Észtországból és Litvániából is. Összesen 2100 munkahely kerül veszélybe, a hat magyar üzlet bezárásával 129 hazai munkavállaló állása szűnik meg – írja a Kreatív.

Rowe szerint a csökkenő eladások mögött az áll, hogy a fiatalokat nem érdekli az M&S stílus, az idősek pedig elvesztették az érzelmi kapcsolatot a márkával. Az angolok inkább a Nextnél vagy a Primarkban hagyják a pénzüket, melyek olcsóbbak. Londonban 500 M&S dolgozó veszíti el az állását az elkövetkező 5 évben.

Magyarországon az Allee-ban, az Arena Plazában, a Duna Plazában, a Mammutban, a Váci utca 27. alatt és West Endben vannak Marks & Spencer üzletek, a kivonulás híre annál is fájóbb, mivel itthon alig egy éve lehet vásárolni a cég szuper élelmiszerkínálatából

Oszd meg másokkal is!
Mustra