Megvan, melyik apró eszköz védheti meg a nőket a szexuális zaklatástól

GettyImages-875161198

Csúcsforgalomban a zsúfolásig megtelt tömegközlekedési eszközök jó alkalmat kínálnak a szexuális zaklatás leplezésére, amit egyesek ki is használnak. Ezt sok nő mifelénk is saját bőrén tapasztalhatta már, kutatások pedig igazolják, hogy a probléma világméretű. New York, Mexikó, Tokió mellett London járművein is szenvednek ettől a nők, de lehet, hogy az egyszerű megoldást most Indiában találták meg?

Egy 140 indiai városra kiterjedő online kérdőíves kutatás eredménye kimutatta, hogy az országban a nők 56%-a esett már áldozatul buszon, villamoson durva szexuális zaklatásnak, azonban csak 2%-uk fordult ezzel a hatósághoz. A gyakori esetek az idomok tapogatásától a legszélsőségesebb aktusokig tudnak fajulni, melyre a tömött járműveken megalázott nők korlátozott válaszreakciót tudnak csak adni. Az ezt kihasználó beteges hajlamú „tolakodókkal” szemben a nők jobbára csak hosszú körmüket tudták hatékonyan bevetni.

Egyre több olyan esetről számolnak be, ahol a védekezésnek az indiai nők új módját voltak kénytelenek felfedezni zaklatóikkal szemben. Az eszköz nem erre a célra lett kifejlesztve, és nem is friss találmány: az 1849-ben feltalált biztosítótű mégis hatékony „fegyvernek” bizonyul az aberrált támadókkal szemben, s főleg Indiában, a tradicionális viseletek mellett a nőknél mindig kéznél is van belőle. Az esetek elleni célzott központi fellépésig talán a fejlett nagyvárosokban is tartanak majd belőle a nők, akik csúcsidőben kényszerülnek utazni.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra