Íme a világ legújabb színárnyalata, különleges oka van a megszületésének

GettyImages-1320754502

A Pantone Color Institute a Tealeaves prémium teamárkával együttműködve bejelentette, hogy a világ legrégebbinek mondott pigmentjét alapul vevő, új Pantone-színnel kívánja felhívni a figyelmet a biológiai sokféleség csökkenésére.

A biológiai sokféleséggel és ökoszisztéma-szolgáltatásokkal foglalkozó kormányközi tudományos-politikai platform (IPBES) szerint több mint egymillió fajt fenyeget a kihalás veszélye. A Pantone Color of Biodiversity (A biológiai sokféleség színe) projekt az ENSZ biodiverzitási törekvését, a Biodiverzitás Világfórumát és a 30x by 30 kezdeményezéseket támogatja: céljuk, hogy 2030-ra a Föld szárazföldjeinek és óceánjainak legalább 30 százalékát megvédjék.

Új színnel a biodiverzitásért 

A nyugat-afrikai Mauritániában található Taoudeni-medence 1,1 milliárd éves tengeri üledékes kőzete a legősibb színezőanyagok forrása. Dr. Nur Gueneli földtudományi kutató által felfedezett pigmentekből származtatja a Pantone legújabb színét, ami egy élénk rózsaszín árnyalat. Az ősi klorofill molekuláris fosszíliái egy letűnt kor óceánjában élő ősi fajok földi maradványai. 

A biológiai sokféleség szimbóluma az új szín
A biológiai sokféleség szimbóluma az új színFacebook / PantoneColor

„Úgy gondoltuk, hogy a Szahara, mint a Föld egyik legősibb helye, majd elvezet minket abba az időbe, amikor az embernek még nem volt lehetősége beszennyezni a természeti erőforrásokat” – mondta Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke egy sajtóközleményben.

Ne hagyd, hogy a sokszínűség eltűnjön a világunkból!

A Pantone Color of Biodiversity rózsaszínje olyan más, környezetvédelemmel foglalkozó színeket követ, mint a korallzátonyok védelmét támogató „Glowing, Glowing, Gone” színtrió. Ennek a kezdeményezésnek többek között Jane Goodall is nagykövete.

De a Lacoste és a The Everglades Foundation együttműködésében készült „Forevergreen”, valamint a Lavazza kávémárkával együttműködve is nemes ügyért harcol: az Amazonas védelmére és az erdők újratelepítésére tett erőfeszítések részeként hirdették meg korábban a The Vanishing Color (Az eltűnő szín) Pantone-kampányt.

Ha te is őszrajongó vagy, és minden évben alig várod, hogy színpompás ruhát öltsön magára a természet, és elkezdődjön a lombhullás, akkor jobb, ha kiveszed a részed az éghajlatváltozás elleni küzdelemből. A tudósok úgy vélik, hogy a globális felmelegedés ellensége az őszi lombozatnak.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra