Amszterdam kitiltaná a kannabiszturistákat: ennyi volt, itt a vége?

GettyImages-1166790941
Olvasási idő kb. 2 perc

Mint közismert, Amszterdam népszerű coffeeshop intézményeiben a turisták is legálisan vásárolhatnak személyes fogyasztásra füves cigarettát.

Ennek most lehet, hogy véget vetnek, ugyanis a jelenlegi polgármester már korábbi tanulmányában is felhívta a városvezetés figyelmét:

ugyan a dohányzást és a fű fogyasztási célból vásárolt birtoklását tűrik, de a kereskedelmi termesztést nem.

Ez azt a helyzetet idézi elő, hogy a kávézóknak a bűnözőktől kell megvásárolniuk az általuk árusítani kívánt mennyiségeket. Sok hatósági személy egyetért abban, hogy a kábítószer fogyasztás és a bűnözés visszaszorításához nélkülözhetetlen lenne újra gondolni a ma engedélyezett szerfogyasztást.

Femke Halsema, Amszterdam polgármestere most egy friss tanulmány eredményeire is hivatkozva bedobta annak a javaslatnak az ötletét, miszerint a coffee shopok ideiglenesen csak a helyi lakosok számára kínálhatnák azokat a „termékeket”, amelyek a legtöbb turista eredeti lakhelyén amúgy sem megengedettek.

A kutatás szerint a város 166 kávézójából 100 csak a turisták igényeit elégíti ki efféle szerekkel, ezért már azok ideiglenes letiltása is jelentős javulást hozna a város életének tisztaságában, biztonságában és elviselhetőségében.0

Sok lakos panaszkodik ugyanis, a turisták nem megfelelően viselkedésére, amely a covid után Amszterdamban is újraéledő turizmusban egyre fokozódni látszik. Éppen ezért a polgármester javaslata a kannabiszturisták ideiglenes kitiltását szorgalmazza.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek