Amszterdam kitiltaná a kannabiszturistákat: ennyi volt, itt a vége?

GettyImages-1166790941

Mint közismert, Amszterdam népszerű coffeeshop intézményeiben a turisták is legálisan vásárolhatnak személyes fogyasztásra füves cigarettát.

Ennek most lehet, hogy véget vetnek, ugyanis a jelenlegi polgármester már korábbi tanulmányában is felhívta a városvezetés figyelmét:

ugyan a dohányzást és a fű fogyasztási célból vásárolt birtoklását tűrik, de a kereskedelmi termesztést nem.

Ez azt a helyzetet idézi elő, hogy a kávézóknak a bűnözőktől kell megvásárolniuk az általuk árusítani kívánt mennyiségeket. Sok hatósági személy egyetért abban, hogy a kábítószer fogyasztás és a bűnözés visszaszorításához nélkülözhetetlen lenne újra gondolni a ma engedélyezett szerfogyasztást.

Femke Halsema, Amszterdam polgármestere most egy friss tanulmány eredményeire is hivatkozva bedobta annak a javaslatnak az ötletét, miszerint a coffee shopok ideiglenesen csak a helyi lakosok számára kínálhatnák azokat a „termékeket”, amelyek a legtöbb turista eredeti lakhelyén amúgy sem megengedettek.

A kutatás szerint a város 166 kávézójából 100 csak a turisták igényeit elégíti ki efféle szerekkel, ezért már azok ideiglenes letiltása is jelentős javulást hozna a város életének tisztaságában, biztonságában és elviselhetőségében.0

Sok lakos panaszkodik ugyanis, a turisták nem megfelelően viselkedésére, amely a covid után Amszterdamban is újraéledő turizmusban egyre fokozódni látszik. Éppen ezért a polgármester javaslata a kannabiszturisták ideiglenes kitiltását szorgalmazza.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra