A bizarr versenyen megvédte címét, de kínjaitól még napokig szenved majd

GettyImages-1501982068

A kitartó edzés és a sok gyakorlás minden sportágban egyre jobb és jobb eredmények eléréséhez vezet. A teljesítmény fokozása van, akit gyorsabbá, másokat erősebb tesz. A tegnap 16-szoros bajnokká lett címvédő úgy vágott a megmérettetésnek, hogy tudta, a verseny utáni első 12 óra pokol lesz, s még napokig szenved majd.

A rekorder Joey Chestnut az Amerikai Egyesült Államokban tegnap lefolytatott hot dog evő versenyen 62 virslis kiflit nyelt le 10 perc alatt. Megrágni nem biztos, hogy jutott ideje ilyen gyorsan, bár teljesítménye még így is elmaradt a 2021-es rekordjától, amikor 76 virslis kiflit sikerült magába erőltetnie a július 4-i, függetlenség napi ünnepségek alkalmából évente megrendezett „forró kutya” evő küzdelemben, a New York Állambeli Coney Islanden.

A megmérettetést eddig 17 alkalommal szervezték meg, melyből a jelenlegi címvédő eddig 16-szor diadalmaskodott. A verseny előestéjén, tapasztalataira alapozva úgy nyilatkozott, a verseny utáni 12 óra rémálom lesz, de a teljes regenerálódáshoz akár 4-5 napra is szüksége lesz.

A női csúcstartó sem újonc a pályán. Miki Sudo immár 9. alkalommal büszkélkedhet a legtöbb virslis kifli befalására képes nő címével, melyhez idén 39,5 adagot kellett tulajdon torkán letuszkolnia.

A hot dog evő verseny csúcstartó bajnoka
A hot dog evő verseny csúcstartó bajnokaAlexi J. Rosenfeld / Getty Images Hungary

A 18. évet betöltött jelentkezőknek komoly kvalifikáción kell keresztülmenniük a versenyt megelőző hónapokban ahhoz, hogy a rangos eseményen elindulhassanak. Ott aztán az első helyezett, az erkölcsi megbecsülésen és a napokig tartó émelygésen kívül 10 000 dollárt is hazavihet. Az ezüstérmes pozíció 5000 dollárt ér, de a harmadik helyért is adnak 2500 zöldhasút az egyre nagyobb hasú versenyzőknek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra