Ennyit tudnak autóra költeni a magyar emberek

GettyImages-588503213

Az elmúlt évek során az új és a használt gépjárművek ára is az egekbe szökött, de úgy tűnik, mostanra a használt autók árának emelkedése megállt, az újaké lassul. Az emberek mégis halogatni látszanak a nagyobb összegű kiadásokat, ezért az autóvásárlási kedv alábbhagyott, az autóértékesítési piac áll. Egy friss felmérésből kiderül, mennyire.

Totalcar megbízásából a Pulzus Kutató felmérést készített a jelenlegi autóvásárlási kedv megismerésére és a tervezett költések mértékének feltérképezésére.

Ennyit áldoznának rá

A megkérdezettek csaknem negyede egyáltalán nem tervez a közeljövőben használt autót vásárolni, de a vásárlási szándékkal élők többsége sem költene 1,5 millió forintnál többet ilyen céllal.  A válaszadók másik negyede viszont még 750 000 forintnál többet sem kívánna használt gépjárműve vásárlására szánni. 

Legtöbben maximum 1,5 millió forintot adnának ilyen célra
Legtöbben maximum 1,5 millió forintot adnának ilyen célraJoe Raedle / Getty Images Hungary

Férfiak többet, nők kevesebbet

Nemek szerinti bontásban vizsgálva a válaszadók szándékait, inkább a nők vásárolnának   alacsonyabb áron használt autót 1,5 millió forintig bezárólag, a felett a férfiak vannak többségben a beruházást mérlegelők között. 

A fiatalok olcsón, az idősek egyáltalán nem vennének

A különböző korosztályokat tekintve a 18–39 év közöttiek is inkább csak a 1,5 milliós lélektani határon belül gondolkodnak használt autó megvételében, míg a 60 év felettiek alapvetően nem is számolnak beszerzéssel. A 3 és 5 millió forint közötti anyagi ráfordítás szándéka elsősorban a felsőfokú végzettséggel rendelkezőkre vagy a fővárosi lakosokra jellemző.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra