A Gmail trükkjei: ezeket nem biztos, hogy ismerted

GettyImages-1310853699

A Gmail legtöbbünk életének része, mégis akadnak olyan trükkjei, amelyeket kevesen ismernek.

Még ha nap mint nap használod, akkor is vannak olyan megoldások, amelyeket nem biztos, hogy ismersz. Küldhetsz vele eltűnő levelet, akár fél percig is meggondolhatod magad, ha vissza akarnád hívni, és itt még nincs vége a tippek sorozatának!

Ezért érdemes jól ismerni a Gmail trükkjeit

Sokan céges levelezésünket is a Gmail rendszerében intézzük, így aztán minden okod megvan arra, hogy minden apró trükkjét megismerd a rendszernek. A következő funkciókat érdemes emlékezetedbe vésni: jól jöhetnek a későbbiekben, ha nem csak egy gyors levelet küldenél!

Ezek a gmailes trükkök sokféle helyzetben segíthetnek neked
Ezek a gmailes trükkök sokféle helyzetben segíthetnek nekedfizkes / Getty Images Hungary

Részletes keresés 

Van, hogy az embernek beugrik: volt egy levél, amiben elküldte valakinek a világbajnok citromtorta receptjét… de ki is volt az? Ilyenkor megpróbál a legkülönbözőbb keresőkifejezésekkel utánajárni a rejtélynek, de nagyon frusztráló, hogy időnként ez nem elég.

Erre megoldás a Gmail részletes keresője, melyet a keresősáv végén található, csúszkás ikonra kattintva érhetsz el. Itt beállíthatod akár a címzett, akár a tárgy keresését, illetve kizárhatsz egyes kifejezéseket. Ami így sem lesz meg, az talán tényleg nem is létezik!

Félperces trükk: ha mégsem küldenéd el, ennyi időd lehet

Azt talán már te is jól tudod, hogy ha elküldtél egy levelet, pár másodperced még van arra, hogy visszavond: 

ez hasznos lehet, ha lemaradt a csatolmány, vagy rájöttél arra, hogy rossz Attilát tettél a címzettek közé.

Ha öt másodperc kevés az érzésed szerint, egészen fél percig növelheted azt az időtartamot, amíg dönthetsz a levél visszahívása mellett. A beállításokra kattintva válaszd az összes beállítást, majd a küldés visszavonására rendelkezésedre álló időt válaszd ki igényed szerint. 5, 10, 20 vagy 30 másodpercet kínál a rendszer.

Bizalmas e-mail küldése

Ha olyan levelet küldenél, amelyet nem szeretnéd, hogy a címzett a fiókjában örökre megőrizhessen, erre is van megoldás.

Érdemes megismerni a szolgáltatást, ha már naponta használjuk
Érdemes megismerni a szolgáltatást, ha már naponta használjukSOPA Images / Getty Images Hungary

Mielőtt elküldenéd a levelet, keresd meg a küldés gombtól jobbra található kis lakat ikont, mellyel a bizalmas módot bekapcsolhatod.

Beállíthatod, mennyi ideig maradjon meg a címzett fiókjában a leveled, illetve beállíthatsz egy SMS-kódot is:

ha ezt teszed, a címzett csak akkor tudja megnyitni a levelet, ha megadja azt a számsort, amelyet a Google elküld neki. A címzett a levelet letölteni, kinyomtatni, lemásolni vagy továbbítani sem fogja tudni, képernyőképet ugyanakkor tud róla készíteni.

Időzítsd leveleidet

Ha egy levél küldésének időpontja fontos, nem kell pont akkor gép előtt lenned: időzítheted is a levél küldését, ezzel hatékonyabbá téve munkádat. Nem biztos, hogy professzionális minden munkakörben egy vasárnap délután négykor küldött levél – és az sem valószínű, hogy te azt szeretnéd, mindenki tudjon róla, hogy hétvégén dolgozol. Küldés helyett nyisd le a gomb melletti menüt, és időzítsd a levelet! Így pontban munkaidő kezdetekor indulhat útjára. Ugye, hogy hasznos a Gmail minden funkcióját ismerni?

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra