Miért nem engednek telefonálni a repülőn, ha a filmekben meg lehet? Ez a valódi oka

GettyImages-1031623252

A szabállyal sokan nem értenek egyet, de nyilván nem véletlen, hogy nem szabad telefonálni a repülőn.

Ha szoktál repülőn utazni, akkor valószínűleg nem ér váratlanul, amikor a légiutas-kísérők figyelmeztetnek a felszállás előtt, hogy kapcsold ki, vagy tedd airplane, vagyis repülő üzemmódba (ilyenkor nem aktív a mobilhálózat, így nem lehet sem telefonálni, sem mobilinternetet használni) a telefonod. De vajon pontosan miért szükséges ez? A szakértő máris elmondja.

Ezért nem szabad telefonálni a repülőn

A 2000-es években a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a mobilok megzavarhatják a repülőgépek kritikus fontosságú elektronikai berendezéseit, bár nem találtak olyan esetet, amikor ez balesetet okozott volna – számolt be a HowStuffWorks. Sven Bilén elektronikai és űrkutatási mérnök, a Penn Állami Egyetem professzora ennek kapcsán megjegyezte, a telefonok manapság már nem jelentenek akkora biztonsági kockázatot, mint korábban, ami annak is köszönhető, hogy a repülőgépek műszereit gondosan leárnyékolják.

Fotózni lehet, telefonálni nem a repülőgépen
Fotózni lehet, telefonálni nem a repülőgépenCsondy / Getty Images Hungary

Ahhoz, hogy a rendszer jól működik, nem is férhet kétség, hiszen mindig akadnak utasok, akik szándékosan vagy sem, de a légiutas-kísérők figyelmeztetése ellenére bekapcsolva hagyják a mobiljukat (és nem is rakják repülő üzemmódba). „Ha komolyabb problémát okoznának, akkor azt látnánk, hogy repülőgépek potyognak az égből” – jegyezte meg Bilén. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a tilalmat figyelmen kívül lehet hagyni. Akad ugyanis egy másik probléma is.

A mobilhálózat működéséről tudni kell, hogy a telefonok csak nagyjából 3 ezer méteres magasságig tudnak kapcsolódni a jeleket továbbító átjátszó tornyokhoz, ám a készülékek ettől függetlenül folyamatosan keresik a kapcsolatot, ami interferenciát okozva megzavarhatja a pilóta és a földi irányítás közötti kommunikációt. Még ha csak egy pillanatnyi zavarról is van szó, ez olyan kockázati tényezőt jelent, amelynek a veszélyét senki nem akarja vállalni.

Az utasokat is zavarná a telefonálás

Az utasok mobilhasználatával kapcsolatban felmerül néhány további aggály is. Amikor az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) fontolóra vette a tiltás feloldását, több oldalról is heves ellenállásba ütköztek. Az egyik kritika az volt, hogy a terroristák a telefonokat használva robbanószerkezeteket hozhatnak működésbe, míg mások attól tartottak, hogy a telefonálás elterelheti az utasok figyelmét, így nem feltétlenül hallják meg a légiutas-kísérők biztonsági utasításait. És akkor még ott van az a probléma is, hogy a telefonálással az utasok egymás nyugalmát is megzavarhatják, ami a repülőgép zárt terében fokozottan érvényesülhet.

Sokan nehezen bírják ki addig, amíg leszáll a gép, de nem véletlenül tilos a telefonálás
Sokan nehezen bírják ki addig, amíg leszáll a gép, de nem véletlenül tilos a telefonálásizusek / Getty Images Hungary

De ha eltekintünk az utasok nyűgjeitől, akkor hogy lehet, hogy egyes légitársaságok mobiltelefon-szolgáltatást kínálnak a fedélzeten? Úgy, hogy létezik egy technológia, amelyik lehetővé teszi az utasok számára, hogy anélkül kezdeményezzenek hívásokat, hogy megzavarják a repülőgép elektronikáját vagy a földi hálózatokat. Ehhez úgynevezett pikocellák – lényegében miniatűr, kis fogyasztású, a repülőre felszerelhető cellatoronyok – kellenek, amelyek a gép internetkapcsolatán keresztül továbbítják a hívásokat.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra