9 Playboy-címlap, ami megváltoztatta a világot

GettyImages-982149182

Többször is előfordult, hogy címlapjával nagyot dobott a magazin.

Megint ledobta a bombát a Playboy magazin, ezúttal egy nyíltan meleg férfi, Bretman Rock „viselhette a címlapon” a Playboy magazin ikonikus nyuszijelmezét, ami tulajdonképpen egy áttetsző fehérnemű, magas sarkú, és természetesen a már jól ismert nyuszifülek. 

A fentebbi kijelentést jó okkal tettük idézőjelbe. A magazin nyomtatásban megszűnt létezni Magyarországon 2019-ben,

az Amerikai Egyesült Államokban pedig legutóbb 2020 áprilisában jelent meg nyomtatásban.

Bretman Rock, aki a mostani Playboy címlapján szerepel, egy honolului influenszer, aki azzal tett szert hírnévre, hogy sminkvideókat töltött fel a  YouTube-ra, aztán saját valóságshow-t kapott az MTV-n. A férfi 23 éves, és a 17-et is alig töltötte be, amikor ismertté vált, mára pedig 17 milliónál is több követője van Instagramon. A videómegosztón 8,8 millióan iratkoztak fel a csatornájára. Az idén 68 éves Playboy egyébként fizikálisan nem jelenik meg, de címlapok ettől még készülnek a digitális kiadványokhoz. A mérföldkő jelen esetben az, hogy a Playboy egy nyíltan meleg férfi fotójával, egy LMBTQ-ikonnal hirdeti a legfrissebb lapszámot, amire eddig nem volt példa.

Hugh Hefner is hasonlóan népszerű lehetett fénykorában. Sokan stílusikonként, a szexuális szabadság úttörőjeként, híres, illetve hírhedt szexpartik legendás alakjaként tekintenek rá. Az ellentmondásos férfiról jót és rosszat egyaránt le lehet írni, de az vitathatatlan, hogy a Playboy magazin alapítója nagy hatással volt a divat és a popkultúra alakulására.

A lap rendhagyó októberi címlapja apropóján utánajártunk, melyek voltak a Playboy szerkesztőinek legnagyobb dobásai. 

Nézzük például a magazin legelső példányát, amelyen Marilyn Monroe volt a címlaplány 1953 decemberében. Az első mérföldkövet már itt lerakták a lap alapítói! 

 Aztán 1971-ben újra történelmet írt a magazin. Ekkor jelent meg ugyanis először címlapon afroamerikai nő, aki nem más, mint Darine Stern. 

Sokkolta az olvasókat és a rajongókat, amikor a legendás énekesnő, Barbara Streisand megjelent a Playboy borítóján. „Mit csinál egy ilyen kedves zsidó lány, mint én, a Playboy címlapján?” – csigázta fel a férfiak érdeklődését a kérdés 1977-ben. 

Madonna is ledobta a textilt a felkérésre. „Madonna meztelen. Nem úgy, mint egy szűz lány. Most először” – hirdette az egyik 1985-ös címlap. 

Hihetetlen, de igaz: Donald Trump nemcsak a Reszkessetek, betörők!-ben segített Kevinnek, hanem még az egyik 1990-es Playboy címlapján is szerepelt!

Jerry Seinfeld 1993 októberében került címlapra, ami azért nagy ügy, mert azóta is ez a legértékesebb címlap az összes közül. 

Elég nagy durranásnak számított 1995-ben, amikor az alig 19 éves Drew Barrymore úgy döntött, hogy megmutatja magát a magazin hasábjain a világnak. 

Nyilván azt is imádták az olvasók, amikor Cindy Crawford testén legeltethették a szemüket, aki mindössze egy falatnyi kendőt viselt az 1998-as címlapon. 

 A legérdekesebb és legviccesebb címlap viszont vitathatatlanul a 2009-es volt, amelyen Marge Simpson pózolt.

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra