Senki nem ír vissza a randiappokon? Itt rontod el

GettyImages-1066652664

Egy jó profilkép már félsiker, de legalább ilyen fontos az is, hogy milyen szöveggel indítasz.

Ha kezdésnek benyögsz egy hellót, netán megkérdezed a másikat, hogy „hogy vagy?”, ne várj csodákat. Az üzeneted így csak elveszik a tucatnyi hasonló sablonos nyitóduma között, ezért esélyed sem lesz normális társalgásba kezdeni. A Lifehacker összeszedett néhány hasznos tippet, ami segíthet leküzdeni az online társkeresés kezdeti buktatóit.

Ne írj magadról üres frázisokat

Mielőtt megtennéd az első lépést valaki felé, nézd át a profilod, és cseréld le konkrét példákra az összes olyan szöveget, amelyben magadat méltatod. Ha például azt emelted ki, hogy jó a humorod, inkább süss el helyette egy viccet, amivel kifejezheted ezt, ha pedig azt fejtegetted, hogy keményen küzdesz a céljaidért, írd át arra, hogy milyen izgalmas projekteken dolgozol. Így nemcsak érdekesebbnek fog tűnsz, hanem a konkrétumok révén a beszélgetést is könnyebb lesz elindítani.

Hasonló elvet érdemes követned a fotóidnál is. Tegyél fel olyan képeket, amelyek témául szolgálhatnak a csevegés során. Egy kutyás vagy macskás fotóval, amin a kedvenceddel szerepelsz, például nem tévedhetsz nagyot.

Egy jó profilkép még nem minden
Egy jó profilkép még nem mindenLuis Alvarez / Getty Images Hungary

Legyél specifikusabb

Mind a profilodban, mind a csevegésekben igyekezz specifikusabb lenni. Ahelyett, hogy eldöntendő kérdéseket tennél fel, fogalmazz úgy, hogy konkrét választ kapj rá. Van, akinek például bejött, hogy a „milyen napod volt?” (ami unalmas és közhelyes) helyett a „mit ettél ebédre?” (ez már konkrét, kevésbé kiszámítható, és ha mondjuk kiderül, hogy mindketten szeretitek ugyanazt a kaját, máris van egy közös pont) kérdéssel kezdett próbálkozni. Pluszpontot ér, ha az üzeneteidbe beleviszed a személyiséged is. A cél az, hogy vidám és kacér válaszokat kapj.

Kerüld a sablonos nyitást

Sokan mindig ugyanazzal a sablondumával nyitnak, ami a másik fél számára is elég nyilvánvaló tud lenni. Melisse Hobley, az OkCupid online társkereső marketingese óva int a szimplán csak köszönésből álló kezdéstől is, mert az esetek 84 százalékában semmiféle válasz nem érkezik rá.

„Az, hogy energiát tegyél a nyitószövegedbe, kulcsfontosságú ahhoz, hogy kiemelkedj a tömegből” – mondja Logan Ury randicoach. Ő azt javasolja, hogy reflektálj valamire a csevegőpartnered profilján, ami nem az első sorban van, így másoknak nem feltétlenül jut eszébe felhozni.

Kérj segítséget

Önmagad „eladása” nem mindig egyszerű feladat, ezért nem árt, ha egy barátod is ránéz a profilodra, hogy rámutasson az esetleges hiányosságokra, és segítsen kedvezőbb képet kialakítani rólad. A barátok ráadásul komoly önbizalomlöketed adhatnak, amire szükséged is lehet, hogy a sok kudarc után újra képes legyél megtenni az első lépést.

Ha nem kapsz válaszokat, hasznos lehet, ha egy barátod is átnézi a profilod
Ha nem kapsz válaszokat, hasznos lehet, ha egy barátod is átnézi a profilodIvan Pantic / Getty Images Hungary

Maradj nyitott

Jelena Kecmanovic pszichológus a Washington Postnak arról beszélt, hogy egy ponton túl érdemes lehet megfontolnod, hogy kibővítsd a keresési paramétereket, hogy olyanokkal is cseveghess, akik addig kívül estek a látókörödön. Kár lenne kihagynod a lehetőséged: talán éppen köztük lesz az, akivel különösebb erőlködés nélkül megtalálod a közös hangot.

+1 Ne halogasd a személyes találkozót

Kecmanovic szerint az online társkeresők között gyakori frusztrációt okoz, hogy csak ritkán jutnak el a személyes találkozóig, és ha mégis megtörténne, akkor rendre kiderül, hogy a másik fél élőben nem mozgat meg bennük semmit. Ne pazarold az időt! Még ha sikerül is kellemesen elcsevegned valakivel, minél előbb hívd el az illetőt randizni, hogy kiderüljön, tényleg egymást keresitek-e.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra