Most rendeld meg a karácsonyi ajándékokat, ha jót akarsz

A Magyar Posta már készül az ünnepekre, vagyis felhívták a kedves ügyfelek figyelmét, hogy legyenek szívesek időben gondoskodni a meglepetésekről.

Bármennyire is szeretik a karácsonyt annyian, a vénasszonyok nyara kellős közepén még nem biztos, hogy sokan vannak azok, akiknél a nagy adventi vásárolgatás most a prioritási lista elején szerepel, pedig van olyan üzletlánc, ahol már kitették a szaloncukrokat. Sőt, a Magyar Posta már most figyelmeztet, hogy ideje időben megrendelni azokat a fránya ajándékokat, ha szeretnénk, hogy még az ünnepek alatt  átadhassuk azokat a célszemélyeknek. Hát igen, a tavalyi fiaskó után valahol érthető, hogy megpróbálják kicsit megsürgetni az ügyfeleket. Részletek a hajtás után!  

Azt javasolja a Magyar Posta, hogy aki külföldről, elsősorban kínai webáruházakból akar karácsonyi ajándékot rendelni, tegye meg minél előbb. Ezek általában nem csomagként, hanem levélként érkeznek, és a közönséges levél kézbesítési ideje külföldről 20-50, kiemelt időszakokban, és ilyen a karácsony előtti, 30-60 nap. "Ha kevés már az idő, akkor azt javaslom, hogy olyan csomagkézbesítési szolgáltatást rendeljenek, amelyhez nyomkövetés is társul" - mondta az InfoRádiónak Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője.

DSC0788
Fotó: Kaszás Tamás / Dívány

A hatvannapos határidő azt jelenti, hogy október közepéig érdemes megrendelni az ajándékokat, de ha biztosra akarnak menni, akkor nem ingyen, hanem csomagként kell feladatni a küldeményt. Ebben az esetben belföldi csomagoknál egy-két nap, külföldieknél pedig két hét a kézbesítési idő, de utóbbi a csúcsidőszakban meghosszabbodhat, ám folyamatosan nyomon lehet követni a megrendelés útját.

"Mindent megteszünk azért, hogy mindenki megkapja időben a csomagját" - mondta a szóvivő. Ennek érdekében több intézkedést is tettek. A logisztikai-csomagfeldolgozási kapacitásaikat megnövelte a Magyar Posta, a csomagautomaták rekeszeinek a számát is növelte, a kiemelt időszakban több munkavállalót foglalkoztat, és novembertől országosan 12 városban ideiglenes csomagátvevő helyeket létesít.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.