Mire szórják a lóvét karácsonykor a szinglik?

Aki egyedülálló, december 24-én elindulhat bulizni, amiben egyetlen társa a pénztárcája.

December 24-én mindig elcsendesedik a város. Napközben még óriási a tolongás, a mindent az utolsó pillanatra hagyók ajándékokkal megpakolva nyomulnak az utcákon, de estére mintha mindenkit elnyelt volna a föld, eltűnnek, sehol egy lélek. Akinek nincsen családja, vagy nem él párkapcsolatban, elég nyomorultul tudja magát érezni ezekben az időkben. Négy lány és egy fiú mesél arról, hogy miként szokták elütni ezeket az estéket.

Ildikónak öt éve nem volt normális párkapcsolata; három éve külföldön karácsonyozik

„Elegem lett abból, hogy minden barátom azért sajnál karácsonykor, mert nekem nincsen barátom, akivel ünnepelhetnék, a családi összejöveteleket meg gyűlölöm, mert állandóan csak veszekedés a vége. Három éve elhatároztam, hogy nem fogom szánalmasan és elhagyatottan százhatvanadszorra megnézni az Igazából szerelmet, inkább elutazom külföldre. Általában last minute utakat nézegetek, olyan országokba, ahol nem divat a karácsony. Hihetetlen élmény megfeledkezni a »szeretet ünnepéről«, és közben felfedezni idegen kultúrákat. A legdrágább ilyen kiruccanásom idén lesz, körülbelül 255 ezerre jön ki, pont egy hét múlva száll fel a repülőm, és remélhetőleg Kubában fog landolni."

Lilla magának választotta a facér életmódot

„Tudom, hogy betegesen hangzik, de imádok egyedül élni. Semmi kötöttség és felelősség. A magam ura vagyok, senki nem szól bele, hogy mit csinálok, és azzal fekszem le akivel akarok. Mivel nincsen kire költenem, és szerencsére törleszteni való hitelem sincs, minden hónapban félre tudok tenni a fizetésemből tíz- vagy húszezer forintot, amit karácsonykor magamra költhetek. Én így kényeztetem magam az év végén."

Barbi egy budai kaszinóban dolgozik, ahova karácsonykor csak úgy özönlenek a szinglik

"Hat éve kaszinózom és imádok karácsonykor dolgozni. Olyan bulit csapnak a betérő srácok, hogy ezeket hosszú ideig emlegetjük. Ezek a fiúk év közben keveset járnak be hozzánk, de 24-én visszatérő vendégek. Ilyenkor „ereszd el a hajam" bulit csapnak, és rettentő mennyiségű pénzt elcsesznek. Egy-egy gépbe akár 5-600 000 forintot is beleraknak, és ha nyernek, a jattom is meghaladja a hetven-nyolcvanezer forintot."

Bence a budapesti szórakozóhelyeket részesíti előnyben karácsonykor

„Akkor kezdtem el csajozni, amikor a feleségem már nem akart velem szexelni. Pár éve elváltam, és azóta sem találtam rá az igazira. Hiába vannak gyerekeim, egyedül érzem magam, és az, hogy karácsonykor együtt ebédelünk, csak olaj a tűzre. Amikor az anyjuk elviszi őket, mindig sokkal magányosabban érzem magam, mint bármikor. Bevágódok egy taxiba, és meg sem állok az első szórakozóhelyig. Ilyenkor egyáltalán nem érdekel, hogy mennyit költök, csak az a lényeg, hogy ne társ nélkül iszogassak karácsonykor. Hogy mennyi pénztől szabadulok ilyenkor meg? Még soha nem számoltam ki, de a taxi oda-vissza, meg a piák: hát, minimum 20 000 forint."

Az a jó az online vásárlással, hogy ünnepnapokon is lehet - mondja Blanka

„Mi a családdal nem ünnepeljük a karácsonyt, még karácsonyfánk sincs. Nem is azért vagyok depresszós az ünnepek alatt, mert nincsen pasim, hanem mert halálra unom magam, hogy semmit nem lehet csinálni. Rendszerint a vásárlásban élem ki magam, és olyan ruhákat meg kiegészítőket rendelek a neten, amiket itthon nem lehet kapni. Mivel egész évben látástól vakulásig dolgozom, az év többi napján szinte még shoppingolni sincs időm. Ilyenkor legalább nem hajt a meló, és a karácsonynak is gyorsabban vége. Aztán jöhet a szilveszteri buli! "

Karácsonykor a netes társkeresők is megajándékozzák egymást

A LoveBox Magyarország egyik piacvezető internetes társkeresője, alapítója, Kellner Dénes a Díványnak elmondta, hogy az ünnepek alatt eléggé megugrik az oldal látogatottsága.  „Sokan csak azért néznek fel az oldalra, hogy üdvözöljék virtuális barátaikat, de természetesen akad olyan is, aki ilyenkor is élete szerelmét keresi. A boxon rengeteg a gáláns férfi, aki szívesen töltögeti a lányok kreditjeit, karácsonykor meg már egyenesen presztízsnek számít ezzel másokat megajándékozni. Ismerek olyan srácot, aki tavaly karácsonykor 17 lánynak kedveskedett feltöltéssel."

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra