Miénk a híd – még tíz napig

lanchid1Az autósok csak araszoljanak, mi attól még felszabadultan lődörgünk a Lánchídon. Kolbászt eszünk, és csapolt sört iszunk, kézműves portékák közül válogatunk, fülünkbe a verklis tekeri. Este meg jönnek a zenészek: ezen a hétvégén könnyű- és világzene, a zárón dzsessz és folk.

Ez a hétvége még nem az utolsó, a következőn zárul a „Nyár a Lánchídon” egy hónapos programsorozat. De kit érdekel, hogy vége lesz?! Egyszer mindennek vége lesz, de még tart – még miénk a híd, még miénk a tér. Veszünk óriásperecet és kimért cukorkát, kürtőskalácsot, faragott fatálat és füles köcsögöt, lépegető papagájt, titkot őrző naplót és tűzzománcos nyakláncot. Vagy semmit, csak sétálunk.

Süt a nap, fúj a szél, jó itt nekünk akkor is, ha esik az eső. Sátrak között őgyelgünk, lenézünk a Dunára, felnézünk a Várra meg a Halászbástyára, lefotózzuk az Országházat és a kedvesünket. Sípot választunk a gyermeknek – meg csörgődobot mellé, párunk ujjára köves gyűrűt huzunk. De este lesz az igazi, szól a zene, valódi, te meg babám, csókot adsz.

 

program-szervezo-try

 

Szombaton könnyűzene
Pannonia Allstars Ska Orchestra, Pribojszki Mátyás Band, Suburban Neon, Kingston Cruisers…

Vasárnap világzene
Kerekes Band, Fabula Rasa, Ferenczi György és a Rackajam, Eugénia zenekar…

És jövő szombaton (18-án) folkzenében és táncban
Méta Zenekar, CimbaliBand, Etnofon Zenei Társulás, Söndörgő Együttes…

A zárónapon (19-én), vasárnap dzsessz a javából
Jazz Voices, Hot Jazz Band, Balázs Elemér Group, Dés András Trió, Balázs József Quintet…

 

Fotó: Kölcsényi Csaba

lanchid-csok lanchid-tabla

lanchid-lany lanchid-zenesz

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek