Startol a Hegyalja Fesztivál

Tíz színpad, kétszáz koncert, közel 80 000 fesztiválozó. Mindez, a két Tiszaparti város, Tokaj és Rakamaz határában. Ma veszi kezdetét, a tavalyi évben Zöld Fesztivál címet elnyert, 11. Hegyalja Fesztivál.

Tokaj lakossága már tegnap megduplázódott. Gőzerővel épültek a színpadok, és a beléptető rendszer, így ma délután négy órától nem lehet akadálya a fesztivál megnyitásának. A vasárnapig tartó rendezvényen, a tíz színpadon kétszáz koncert szórakoztatja majd a látogatókat rock, metál, elektronikus és világzenei stílusokban.

Először látogat hazánkba a walesi emo rockbanda, a Funeral for a Friend, de ebben a felállásban mégis utoljára a hegyaljások tombolhatnak a Darran Smith gitárjátékára. A zenész ugyanis 9 év után kiválik a rockbandából, de Tokajt azért ő sem hagyja ki.
Fellép a svéd Meshuggah, valamint a Texas in July. Koncertet ad a Groove Armada, Goldie, az Epica, az idén 35 éves Motörhead, Roots Manuva, a Herbaliser, Krafty Kuts, a Disco Ensemble, valamint az Illdisposed.
A teljesség igénye nélkül, a magyarok közül színpadra lép a Budapest Bár, a Belmondo, a Csík Zenekar, a Deák Bill Blues Band, Kispál és a borz, Péterfy Bori & Love Band, a Magna Cum Laude, a Quimby és a Belga, a Zuboly, de ott lesz a Hegy'-en Ákos, a Tátrai Band és a Tankcsapda is.
A fesztivál keretében a tokaji Paulay Ede Színházban Hobo és csapata lép fel. Az egyik sátorban stand-up humoristák szórakoztatnak, míg a Zöld Sátorban közéleti személyiségekkel is beszélgethetnek az érdeklődők. A nyaralni vágyókat emellett új csónakház, vezetett és kötetlen kenutúrák, valamint strand is várja a Tisza partján.
A Zöld Fesztivál címet elnyert programsorozatnak tavaly összesen 71 ezer vendége volt. Az idén 80 000 RE-pohárral készülnek, hogy a fesztiválozók által okozott környezeti terhelést semlegesítsék.

Blogmustra