A Magyar Filmszemlét lehet szeretni és lehet nagyon szeretni – bár idén eggyel kevesebb napra futotta a 160 milliós büdzséből, még így is öt kategóriában 91 filmet nézhetsz végig.

cikk-tious-rovid

 

Az év legizgalmasabb filmes versenye egyébként a kisfilmek kategóriájában várható – állítja a zsűri. Ha pedig ők így, mi is hasonlóképp, azaz nagy várakozással, reményekkel nézünk a vetítések elé. De lássuk a szigorú tényeket: a dokumentum és tudományos ismeretterjesztő kategória verseny filmjeit február 1-jén (!) és 2-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban nézhetitek meg, eltérően a játékfilmek, tévéfilmek és kisjátékfilmektől, amelyeket viszont a Palace MOM Parkban vetítenek február 2-től 8-ig.

A szemlét Garas Dezső színművész nyitja meg, majd Jancsó Miklós Oda az igazság című mozijával  indul a legrangosabb hazai verseny.  A vetítések után - a hagyományoknak megfelelően - az alkotók is bemutatkoznak, de lesznek szakmai viták, forgatókönyv börze, nyitott médiaóra. Újdonság, hogy az öt kategória győztes filmjeit az eredményhirdetés napján, az esti órákban ingyen nézhetitek meg, de már most érdemes lefoglalni a helyet. Nem beszélve a kiszemelt filmekről – a szokásos teltházas vetítések okán. Szóval visszaszámlálás indul, vigyázz, kész, filmszemle!

 

Magyar Filmszemle

• helyszín: MOM Park és Uránia mozi
• időpont: 2010. február 2. – február 8. 

 

cikk-tipus-kulsolink

• magyarfilmszemle.hu

 

Mustra