Gyerek végez gyerekkel. Gyerek végez önmagával. Bárhol a világon megtörténhet, tragikus, megmagyarázhatatlan esetek. Sopsits Árpád legújabb filmje gyermekgyilkosságokról szól.

cikk-tious-rovid

Sopsits Árpád, a 32. Magyar Filmszemlén legjobb rendezői és legjobb férfi mellékszereplői díjat elnyerő Torzók után ismét a gyermeki lelket vizsgálja. Hetedik kör című filmjének forgatókönyve az elmúlt években Magyarországon megtörtént két tragikus kimenetelű eseten alapul. Az egyikben két tizenéves fiú két nap különbséggel fölakasztja magát, a másik esetben hárman brutálisan agyonverik társukat. 

„Megszoktuk, és szeretjük hinni, hogy a gyermekek ártatlanok, holott a gonosz bennük is ott lakozik, és kiszolgáltatottságuk, manipulálhatóságuk miatt akár áldozatokká is válhatnak, gondoljunk egyes szektákra vagy a sátánizmusra.”– mondja a rendező. Olyan tény ez, amivel ma bárhol a világon számolni kell. A történet a kamaszkorról, az élet és a halál különös megtapasztalásáról szól, amikor a gyermekekben szinte egyszerre ébred fel a szexuális és a halálvágy

Sopsits Árpád a 41. Magyar Játékfilmszemlén (2010. 02. 01. – 02.08.) kisjátékfilmek kategóriában Exitium (Ritmusok IV) - A pusztulás hangjai című filmjével vesz részt.
Legújabb filmjét, A hetedik kört január 28-tól láthatjuk a mozikban.

Mustra