Zanza!

Meg lehetne győzni, arról, hogy folytassam - mondta James Cameron, a kétmilliárd dollárt túlszárnyaló világbevétellel és kilenc Oscar-jelöléssel csúcsokat döntögető Avatar rendezője.


De előbb azonban látnunk kell, mekkora végső bevétele lesz a filmek - fűzte hozzá némi iróniával. A rendező a CNN-nek beszélt az Avatar világszerte elért hatalmas kasszasikeréről. Elárulta, hogy teljesen elképedt a bevételi rekordok láttán. Ez nem álszerénység, magyarázta. Azt az első perctől kezdve tudtuk, hogy jövedelmező film lesz, de fele ennyi bevételre sem számítottunk - állította. Mindenesetre bejárta a világsajtót a hír, hogy megkezdődtek a tárgyalások a rendező és az amerikai News Corp, a filmet gyártó 20th Century Fox stúdió tulajdonosa között.
A Pandora bolygón játszódó 3D-s szuperprodukció amerikai és kanadai bevételei kedden múlták felül Cameron Titanic című filmjének korábbi hazai rekordját, túllépve a 601,1 millió dolláros (csaknem 120 milliárd forintos) jegyeladást. A Titanic több mint tíz évig tartotta az észak-amerikai csúcsot 600,8 millió dollárral.
Cameron erről is beszélt a CNN hírtelevíziónak. Csak annyi a hasonlóság a Titanic és az Avatar között, hogy mindkét produkció újra és újra beülteti a nézőket a moziba. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy két teljesen különböző filmről van szó, magyarázta. Talán az „érzelmi kapcsolat" lehet a közös motívum, vagyis a nézők - a kulturális határokon felülemelkedve - érzelmileg kötődnek a filmhez.

 

Blogmustra