Ha úgy érzed, nincs vesztenivalód, veszíts el egy könyvet! - nem tudjuk, megfogadható-e mindez, mindenesetre intézményesen szólítják erre fel Magyarország lakosságát ezekben a napokban.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár részvételével március 24-25-én veszítik el az első könyveket az arra alkalmasnak tűnő tulajdonosok (olvasók vagy nem olvasók), és akár lesz hivatalos megtaláló akár nem, semmiképpen nem ér véget a nagy elveszejtős játék.

A kezdeményező orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár másik 19 könyvtárral összefogva országszerte hagy el szépirodalmi könyveket, annak reményében, hogy aki a könyvet megtalálja, az el is olvassa. Budapesten 50 könyvet felejtenek ismeretlen helyen, de a vidéki városok sem maradnak ki a szórásból. Hogy ne kelljen szmogos nagyvárosi ködben tapogatóznunk itt (http://konyvtar.hu/konyv/33613) nyomon követhető az elveszett és talán meg is talált könyvek sorsa. Több fórumon bíztatják az érdeklődőket, hogy a könyv elolvasása után a boldog tulajdonosok hagyják el újra könyveiket. Nem is kell titokban tartani, mert erről posztolhatunk is akár itt (http://konyvtar.hu/regisztracio). Nemes szándék: a művileg előidézett staféta később akár szokássá is válhat.

Megdöbbentő jövőkép, hogy nemsokára úgy szállhatunk majd BKV-ra, MÁV-ra, hogy az olvasnivalóról sem kell gondoskodnunk, elég lesz mindössze körbenézni, hogy a kezünk ügyébe kerüljön a magyar irodalom egy-egy gyöngyszeme.

További információk az eseményről:

http://www.fszek.hu/tudasdepo-expressz/?article_hid=38454

http://www.bookcrossing.com/

http://tudasdepo.fszek.hu/

 

 

Mustra