A Netflixen megkezdődött a karácsony – 5 film, amivel az ünnepre hangolódhatsz

CFC Unit 05298 R
Kofrán Eszter

Sosem elég korai belevágni a karácsonyi filmnézésbe, bárki bármit is mondjon. Ha már tűkön ülsz, hogy végre karácsony legyen, ezzel az öt netflixes filmmel csillapíthatod az ünnepi hangulat után vágyakozó türelmetlenségedet.

Ha az első adventi vasárnap már meggyújtotta benned a karácsonyi izgalom lángját, és belemerülnél a karácsonyi hangulatba, helyezkedj el kényelmesen a kanapédon, és nézz bele a Netflix kínálatának idei karácsonyi filmjeinek egyikébe.

A fiú, akit Karácsonynak hívnak – Netflix karácsonyi film
A fiú, akit Karácsonynak hívnak – Netflix karácsonyi film

A fiú, akit Karácsonynak hívnak

Idén talán ez a karácsonyi film viszi a pálmát a Netflix kínálatából. A karácsony és a Télapó eredettörténetét mutatja be. Nikolas, a finn kisfiú elveszítette édesanyját, édesapja pedig eltűnt az elfek titkos városát keresve. Nikolas elindul, hogy megtalálja ezt a várost, közben pedig mesebeli kalandokat él át hűséges háziállata, a beszélő kisegér társaságában.

Pluszcsavara a filmnek, hogy Nikolas történetét a Harry Potter-filmekből ismert Maggie Smith meséli filmbéli unokahúgának és két unokaöccsének, akik szintén elveszítették édesanyjukat, és akik édesapja karácsonykor is dolgozik. Egyértelműen elsősorban gyerekeknek készült, de a szülők sem fognak titokban a markukba ásítani közben. Jó színészi játék, kedves és olykor szívfacsaró történetet mutat be a Netflix.

Télapó visszatért – Netflix karácsonyi film
Télapó visszatért – Netflix karácsonyi film

Télapó visszatért

No nem az igazi Télapóról van szó: négy lánytestvér édesapja bukkan fel hirtelen karácsonykor, noha addig 27 évig sosem volt jelen, mivel elhagyta őket. Frappáns, humoros történet, amely könnyre is fakaszthat egy-két pillanatában. A színészi játék kiváló, a Monty Pythonból ismert John Cleese, aki a lányok nagybátyját alakítja, fenomenális. Sokat derülhetnek ezen a filmen a nagyobb gyerekes családok. Mulattató olyan család karácsonyát nézni, amelyik távolról sem az agyoncukrozott, szerető, karácsonyi idilli családok sorát gyarapítja.

Karácsonyi cserebere 3 – Netflix karácsonyi film
Karácsonyi cserebere 3 – Netflix karácsonyi filmMark Mainz/NETFLIX 2021

Karácsonyi cserebere 3.

Megérkezett idén a Karácsonyi cserebere harmadik része. Vanessa Hudgens a második filmből ismert három karaktert alakítja a filmben:

A mindig pedáns Margaret királynőt, a laza amerikai Stacy hercegnőt és Margaret felszínes bűnöző unokatestvérét, Fionát. Közülük az első két karakter boldog házasságban él már, karácsony alkalmából pedig különleges nemzetközi ünnepséget rendelnek, amelyhez a Vatikán egy felbecsülhetetlen értékű ereklyét küld számukra. Azonban az ereklyét ellopják, így Margareték Fionához fordulnak segítségért, hogy együtt visszaszerezhessék a kincset.

A film fókuszába a három nő közül Fiona kerül, akinek többet megtudhatunk tragikus múltjáról. Feltűnik a színen még Fiona gyerekkori barátja is, akivel egy röpke időre románcba bonyolódott, hogy segítsen megtalálni az elveszett ereklyét. De vajon Margaret és Stacy kiben bízhatnak meg igazán ebben a veszélyes játszmában?

A Karácsonyi cserebere-filmek szerelmesei nem fognak csalódni az új filmben sem. Igazi, gyerekeknek szóló akciófilm kerekedett ki belőle idén.

A szerelem illata – Netflix karácsonyi film
A szerelem illata – Netflix karácsonyi filmBettina Strauss/Netflix

A szerelem illata

A szerelem illata egy romantikus komédia. A Los Angeles-i újságíró, Natalie rátalál az igaz szerelemre az online téren. Olyannyira beleszeret a tökéletes pasiba, Joshba, akivel még egyszer sem találkozott élőben, hogy úgy dönt, karácsony alkalmával meglátogatja. Azonban kiderül, nagyon csúnyán átverték: az álompasi inkább rémálompasi, ugyanis egyáltalán nem hasonlít a profilképére. Ennek ellenére Natalie nem megy haza, mert kiderül, hogy Josh gyerekkori barátjáról, Tagről készültek a randioldalra feltett fotók. Így hát Natalie megpróbálja elcsavarni Tag fejét Josh segítségével, de természetesen nem mennek a dolgok galiba nélkül…

A karakterek kedvelhetőek és humoros a film, azonban a catfish (online randizásban hamis személyazonosság használata) szál beemelése nem a legüdvösebb egy romantikus komédiában, ugyanis a való életben borzalmas dolog ennek áldozatául esni. Ha ezen túl tudja tenni magát a néző, élvezetes kikapcsolódás lehet, elsősorban a kritikusan gondolkodó tinik, fiatal felnőttek, felnőttek számára.

A karácsonyi kastély – Netflix karácsonyi film
A karácsonyi kastély – Netflix karácsonyi filmMark Mainz/Netflix

A karácsonyi kastély

A híres regényíró, Sophie Brown a hirtelen jött rajongói bojkott elől menekülve Skóciába utazik felkutatni az édesapja történeteiből ismert kastélyt. Miután megérkezik, kiderül, hogy a kastély eladásra kerül, és Sophie úgy dönt, meg akarja vásárolni, hogy közelebb kerülhessen családi gyökereihez.

Csakhogy a tulajdonos, Myles, Dunbar hercege azzal a feltétellel hajlandó csak eladni Sophie-nak a kastélyt, ha a karácsonyig hátralevő 90 napban együtt laknak ott. Myles abban reménykedik, ez az idő elegendő lesz arra, hogy elüldözze Sophie-t, és ne egy amerikai idegen kezébe kerüljön a kastély. Azonban Sophie is ragaszkodik a tervéhez, így hát elkezdődik kettejük akaratának párbaja, de közben egyre jobban megismerik egymást.

Igazi karácsonyi romantikus klasszikus érzete van a filmnek. Románc, karácsony és egy kastély: mi kell ennél több egy romantikus filmhez?

Összességében kellemes karácsonyi pillanatokat szerezhetnek az egész család számára az idei netflixes karácsonyi filmek. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra