Mester az intimitásról - A cél

mester-az-intimitasrol_szol

„Azért rettegsz attól, hogy intim viszonyba kerülj másokkal, mert mélyen belül tudod, hogy nem találtál rá életed céljára, és belül üres vagy. A modern világból lassan eltűnik az intimitás, még a szerelmesek között is. Én azt mondom, nyisd ki magad, és megtalálod a célod, mert az a szeretet. A szeretet pedig csak intimitásban virágozhat ki.”

 

Az élet zarándokút, a cél a szeretet. Amíg ezt nem találod meg, egész életed csak egy hánykódó tutaj. Lehetsz sikeres vezető, nagyon gazdag ember, de belül érezni fogod, hogy nincs igazán célja annak, amit csinálsz. És az évek röpülnek, nemsokára meg is halhatsz akár…

Mindegy, milyen távoli az a cél, milyen messze van a vezérlőcsillagod, kell hogy legyen, vagy életed lassan egy neurotikus álommá válik. Akár rejtegeted, akár titkolod, ez belül megmérgez, mert félelemmel tölt el.

Ha nem látod a célod, amely felé haladsz, rejtegetni kezded magad a kapcsolataidban is, és felszínessé válsz. Így lehetetlen az intimitás. Hányszor hallod, látod az újságokban: „Gazdag vagyok, de nem tudom, mit tegyek, mitől leszek boldog!”

Senki sem készült fel arra, hogy megnyíljon, megmutassa belső zavarodottságát, sebezhetőségét – ki tudja, a másik talán visszaél vele. Én azt mondom neked, a szeretet a cél, nincs más, mint szeretet. Mutatkozz meg, nyisd ki magad, és a szeretet magától növekszik benned.

cikk-tipus-altalanos

« előző rész || következő rész »

 

Mustra