2008-ban bebizonyították a nőgyógyászati UFÓ létezését, míg egy évvel később cáfolták – akár létezik a különleges erogén zóna, akár nem, érdemes időt fordítani a keresgélésére...

cikk-tious-rovid

A Journal of Sexual Medicine című szaklap legfrissebb számában megjelenő tanulmányban azt állítja a brit szexológus, Andrea Burri és a londoni King's College kutatócsapata, hogy nincs bizonyíték a G-pont létezésére.

A brit kutató 1800 nőt – többek között egypetéjű és kétpetéjű ikreket – kérdezett ki a G-ponthoz fűződő élményeiről. A szexológus szerint az anatómiailag azonos egypetéjű ikreknél egyformán kellene léteznie a G-pontnak (hiszen azonos génkészlettel rendelkeznek), ám a kutatás ezt megcáfolta. A vizsgálatok során ugyanis azt tapasztalták, hogy az ikrek egyike körülbelül ugyanolyan arányban érezte a különösen ingerelhető erogén zóna létét, míg a másik nem. Mindebből azt a következtetést vonta le Andrea Burri, hogy a G-pont csak mítosz lehet. 

A különleges erogén zóna – amelyet első leírójáról, Ernst Grafenberg nőgyógyászról kereszteltek el G-pontnak– a hüvely különösen érzékeny része, és nagy szerepe van a hüvelyi orgazmus kialakulásában. Anatómiailag annak a falnak a megvastagodásáról van szó, amely a hüvelyt a húgycsőtől választja el.

Mustra