Az exed olyan jó pasi volt! - Mondatok, amiket sose mondj szingli barátnőnek

Ha boldog párkapcsolatban élsz, és van egy szingli barátnőd, akkor figyelj rá még jobban, hogy ne bántsd meg. Főszabályként ne légy lesajnáló vagy kioktató, és ne akard megmagyarázni, hogy miért nem talált még mindig senkit.

Emlékszünk még Bridget Jones végtelenül kínos, sok önelégült házaspár közt töltött vacsorájára, ahol a lehető legkellemetlenebb kérdések és célzások záporoztak a szinglik mintapéldányára. A jelenség nem ritka, így a párok versus szingli barát kérdésében sosem lehetünk elég felkészültek.

Szinglinek lenni a párok közt olyan, mint Jimmy Chooban flangálni

A Redbook blog az MTV Downtown Girls című valóságshow-jának sztárját és az Exes and Ohs című könyv szerzőjét, Shallon Lestert kérte meg, hogy vázolja, mely mondatok bizonyulnak a legnagyobb baklövésnek, ha éppen szingli barátnőnkkel beszélgetünk. Lester szerint az egyetlen egyedülállónak lenni egy társaságban olyan, mint egy 12 centis Jimmy Choo-magassarkúban flangálni: csupa buli és élvezet – de csak nagyon rövid ideig. Egy idő után már nem győzöl magyarázkodni, aztán már csak azon kapod magad, hogy nem akarsz mást, mint kibújni abból a szexi ruhából, bele a pizsamádba.

A nemkívánatos szingliség esetében általában csak olajat jelentenek a tűzre a házaspár-barátok, akik öntudatlanul is képesek feltépni a régi sebeket. Házasok, párkapcsolatban élők, figyelem: íme az az 5 mondat, ami semmiképp nem hagyja el a szátokat, ha nem akarjátok megbántani szingli nőismerősötöket.

1. Mi történt az exeddel? Olyan jó pasi volt.

Mindegy, hogy a barátnődet dobták vagy ő szakított, 100 százalék, hogy semmi szüksége egy ilyen emlékeztetőre. Az első esetben nem kell magyarázni, hogy miért, az utóbbiban viszont megeshet, hogy bűntudatot ébresztesz benne, annál pedig nincs rosszabb, mint amikor egy megmásíthatatlan, rossz döntéseddel szembesítenek.

2. Egyáltalán nem muszáj férjhez menned. Egy csomó nő jól megvan nélküle.

Még ha ez a kijelentés igaz is, csak azt éred el vele, hogy kilátásba helyezed számára: nem valószínű, hogy valaha is megkérik a kezét. "Úgy éreztem, ha még egyszer valaki felhívja rá a figyelmemet, hogy egyedül is leélhetem az életem, az ma már nem ciki, akkor törni, zúzni fogok. Nem elég, hogy öt éve nem találok egy normális férfit, már azzal is engem terhelnek a barátaim, hogy lemondtak arról, hogy valaha is kapcsolatban élek majd"- panaszkodott a 33 éves Éva.

3. Nem nyitotta ki neked a kocsiajtót? (vagy bármilyen lekicsinylő megjegyzés a pasiról, akivel újabban randizik)

Nincs is annál rosszabb, mint amikor éppen az egyik legjobb barátod rúgja le a fejedről azt a bizonyos rózsaszín szemüveget. Valószínű, hogyha megnézed a saját házasságodat/párkapcsolatodat, ott sem találsz mindent tökéletesnek és makulátlannak, szóval semmiképp se szapuld a barátnőd új kiszemeltjét, ha csak nem vagy benne biztos, hogy sorozatgyilkos.

"Én ezzel a ponttal nem értek egyet"- mondta Szabina. "Sajnos inkább az a jellemző, hogy miután szakítasz, a barátnőid akkor kezdenek el őszintén beszélni a volt fiúdról. Olyankor derülnek ki dolgok, amiket nem mondtak el: hogy ők a kezdettől fogva tudták, hogy nem illünk egymáshoz, és hasonlók. Az exemről, Petiről épp egy ilyen helyzetben tudtam meg, hogy kavart egy pultoslánnyal, de semmi komoly nem történt köztük. Mi lenne, ha egyszer akkor mondanák a barátnők, hogy mit látnak, amikor tart a dolog, és a nagy szerelemtől nem látom a fiú hibáit?"

4. Páros parti!

Annál nem is lehetnél kegyetlenebb a szingli barátnőddel, mint hogy egy olyan bulit rendezel, ahova csak párok hivatalosak. Ha viszont az a célod, hogy még jobban elszeparáld, akkor a legjobb úton jársz. Ahelyett, hogy kizárod a társasági eseményből, kérd meg a bulira meghívott férfiakat, hogy hozzanak magukkal egyedülálló barátokat, vagy végső esetben hagyd, hogy barátnőd szingli barátokat is hozzon.

5. A szingliség a legnagyobb kúlság. Menj körbe és mondd el mindenkinek a legőrültebb kalandjaidat, és hogy milyen egyszerre 5 vasat tartani a tűzben.

Előfordul, hogy egy egyedülálló lány már-már kezdi úgy érezni, a házas barátai már nem is fogják kedvelni, ha nem tud minden egyes alkalommal szaftos sztorikat felmutatni legújabb kalandjairól. Szóval nem árt, ha minél gyakrabban biztosítod róla a barátnődet, hogy a barátságotok nem csupán az ilyen információcseréken alapszik.

Vannak viszont esetek, amikor ez, az 5. pont jó hatással van a szingli barátnőre. "Teljesen összetörtem, amikor szakítottunk a pasimmal, egyszerűen eltűnt a jövőképem, iszonyú magányosnak éreztem magam. És mit hallok mindenkitől? Hidd el, egy pár hónap most nehéz lesz, készülj fel. Az egyik ismerősöm viszont azt mondta: hú, de szerencsés vagy, hogy 30 éves korodban kaptál egy ilyen sanszot, hogy újra körülnézz a pasifelhozatalban, és találj egy jobbat, mint amilyen Áron volt. De jó neked, hogy nem rontottad el az életed azzal, hogy vele élted le. Most, tudod, kinyílt előtted a világ, és legközelebb dönthetsz jobban. És ahogy kicsit összeszedtem magam, már látom, mennyire, de mennyire igaza van"- mondta Kata (30), aki most is keresi Áron javított kiadását.

És amit minden szingli szívesen hall

A végén azért két olyan mondatot is érdemes megemlíteni, amelyek viszont simogatják a szingli barát kis lelkét.

1. Mindig a barátod leszek.

Férfi nélkül élni, az egy dolog, barátok nélkül viszont szinte lehetetlen (vagy legalábbis nem érdemes). Egy egyedülálló nő joggal félhet attól, hogy barátnői vészes gyorsasággal tűnnek el a radarról, mihelyst a férjük és a családjuk kerül az első helyre. Ez az egyszerű mondat – amit nem árt, ha tettekkel is alátámasztasz – megnyugtatja a barátnődet, hogy mindig ott leszel neki, és ezen a családi állapot sem változtathat.

2. Semmi sem tökéletes.

Nem árt, ha emlékezteteted szingli barátnődet, hogy általában egy férfi, házasság vagy első randi sem tökéletes. Ha megszállottan keresi a nagy Ő-t, segíts neki, hogy a mesebeli királyfi keresése helyett kicsit közelebb kerüljön a földhöz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek