Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

Idén közel 3000 kedvezményes ajánlat érkezett a Magánvállalkozók Napjára. Az október második keddjén megrendezett nemzetközi ünnepnapot a METRO azért hozta létre, hogy népszerűsítse a magánvállalkozásokat, elsősorban a vendéglátást. Ezen a napon és az utána következő METRO gasztronapokon a nagykereskedelem felhívására és támogatásával a vendéglátóhelyek különféle kedvezményekkel várják a hozzájuk betérőket.

Idén a METRO kérésére beérkezett közel 3000 ajánlat közül bőven van lehetőségünk szemezgetni, csak el ne ragadjon bennünket a bőség zavara! Összeszedtük azokat, amiket mi mindenképpen kipróbálnánk, de biztosak vagyunk benne, hogy a sokféle ajánlat közül, mindenki megtalálja majd a kedvére valót október 8-13. között.

Mi tehát már végigböngésztük a www.maganvallalkozoknapja.hu weboldalt, ezeket a lehetőségeket semmiképpen nem hagynánk ki:

  • A 360° Bar szerintünk Budapest egyik legmenőbb sky barja, így feltétlenül kipróbálnánk a minden harmadik után egy ingyenesen járó koktélakciójukat! Tökéletes lehet egy csajos kiruccanáshoz!
  • Ha a MOM Parkban járunk, szinte biztos, hogy eszünkbe jut a Vapiano, ahova ez alatt a hét alatt kötelező beugrani, mert a METRO gasztronapok alkalmából most 30% lejön minden desszert, 20% pedig a napi menü árából, sőt az alkoholos italokéból is.
  • Hallottatok már a Gossip Coffee-ról? A csodaszép kis kávézó sokak kedvence, most pedig minden főétel után egy szabadon választható, ingyenes kávéval várják a hozzájuk betérőket.
  • Reggelizni menő! A Briós reggeliző most elsősorban az édesszájú csajoknak kedvez, „Édes kis csajosság” elnevezésű ajánlatukban 20% kedvezménnyel adják az amerikai palacsintát és a hozzá járó üdítőt.
  • Szívesen visszacsöppennél a középkorba néhány órára? A hangulatos Fogadó a magyar királyokhoz étterem tökéletesen adja vissza ezt a hangulatot, mellé pedig 20% kedvezménnyel kínálja frissítő limonádéját.
  • Rétesezz Normafán! Minden negyedik rétes után az ötödik ingyen jár Normafa rétesnél!
  • METRO Gasztronapok egyenlő süti napok a Fragola ANGYALFÖLD-ben, ugyanis az esemény ideje alatt 20% kedvezményt adnak többek között például a házi francia krémesre.
  • Ki szereti az almafröccsöt? Mi biztosan elmegyünk érte a Kifőzdébe, mert ott most ajándékba adják a fogysztásunk mellé.
  • Egy nyarat idéző sült keszegért bárhova elmennénk, pláne, hogy a Keszegsütő Budapestben most 20% kedvezménnyel adják.
  • A Komédiás Kávéház a múlt század kávéházi hangulatát idézi, ahol a menühöz ingyen desszert jár.

Ha a gasztronapok után is elcsábulnánk egy-két finomságra, íme két koktél a  360° Bar palettájáról, mellé pedig egy ízletes vacsora ötlet a METRO-tól:

Fiesta koktél
Hozzávalók: 2 cl málnaszirup, 8 cl narancslé (legjobb a frissen facsart), 8 cl maracujalé, 2 cl tejszín, jégkocka, ízlés szerint mentalevél, málna a díszítéshez


Eperkoktél almalével
Hozzávalók: 5 szem eper, 200 ml almalé, 35 ml citromlé, 10-15 ml limelé, jégkocka ízlés szerint, a díszítéshez mentalevél, citromkarika


Füstölt pisztráng, libamáj, torma pannacotta

pisztrang

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt pisztráng
  • 30 dkg libamáj
  • mandula
  • torma
  • 50 dl hab tejszín
  • Steyer kren torma
  • Tokaji desszertbor
  • bor
  • cukor
  • 1 db citrom
  • 6 g zselatin

A libamájat kierezzük, sózzuk, borsozzuk, édes Tokaji borba áztatjuk kb. 1 órára. Mixerben kevés páclével és 1-2 evőkanál tejszínnel pürésítjük, majd egy porcelánedény aljára töltünk belőle kb. egy ujjnyit. Kifagyasztjuk.
A pisztrángot tejszínnel és kevés pörkölt mandulával lepürésítjük, sózzuk, borsozzuk kevés friss citromlét adunk hozzá, a libamájra öntjük és kifagyasztjuk.
A tejszínt sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adunk hozzá. Beletesszük a tormát és 60°C-on kb. egy óra alatt infúziót készítünk. Hozzákeverjük a beáztatott zselatint, a pisztrángra öntjük és kifagyasztjuk.

Mustra