Mézes-bábos mesefesztivál, az ország legmesebelibb téli rendezvénye – december 6-tól Óbudán

Mesebirodalom, Mézeskalács meseváros, koncertek, előadások, kreatív foglalkozások és jótékonysági rendezvény várja Óbudán a kicsiket és nagyokat, és persze ott lesz a Mikulás is. Aki nem hiszi, járjon utána!

December 6-tól négy napra mesebirodalommá, Mézeskalács mesevárossá alakul Óbudán a Buda Gourmet szórakoztató központ, a Csodák Palotája sétatér és a Tündérkert Galéria. Itt kerül ugyanis megrendezésre az ország legmesebelibb téli rendezvénye a Mézes-Bábos Családi Mesefesztivál.

1080x636 mesefeszt

A kimeríthetetlenül gazdag hazai mese és játékkultúrára építő rendezvényen természetesen jelen lesz a Mikulás is, aki a Mikulásház mesés dolgozószobájában várja manóival és kedvenc krampuszijával a kisebbeket és nagyobbakat!

A négynapos mesefesztivál kísérő programja a Telezsák kézműves vásár és a Mikulásház hagyományéltető családi esemény. A rendezvényen az érdeklődők a számos mesés zenei és színházi élményen túl kreativitást fejlesztő kísérőprogramok segítségével merülhetnek el a mesék csodás birodalmában. A rendezvény különleges közösségi interaktív játszótere a folyamatosan épülő Mézesbábos Mézeskalács Meseváros. A meseváros felépítéséhez egyének és közösségek, óvodák, iskolák is csatlakozhatnak. Az építésében mézeskalács készítő művészek és neves sztárvendégek és is részt vesznek családjaikkal.

 

Az előre elkészített mézeskalács alkotásokat a Tündérkert Galéria és Közösségi térbe várjuk személyesen vagy postán 2018. december 01. december 05. között. Cím: Tündérkert Galéria és Közösségi Tér 1036, Budapest Bécsi út 53-55.

A Meseváros felépítése egyben jó célt is szolgál, hiszen a házikók, mézeskalácsból épült mesejelenetek jótékonysági árverésre kerülnek. A rendező Századok Öröksége Produkció a befolyt összeget a Bethesda Gyermekkórház égéssérült gyermekein segítő élményterápiás traumafeldolgozó csoport támogatására fordítja. Az élményterápiás csoport vezetője Korzenszky Klára klinikai szakpszichológus, aki zenekarával a Klárisokkal együtt a négy napos rendezvény háziasszonya is lesz.

 

A Bethesda Kórház Alapítványa (1146 Budapest, Bethesda u. 3.) egyéni és céges utalásokat is örömmel fogad. A közleménybe kérik feltüntetni, hogy „Mesefesztivál”. Számlaszám: 10300002-20350699-70073285 (MKB Bank); Adószám: 180 425 39-1-42

Mint elmondta az élményterápiás csoport foglalkozásain a Bethesda Gyermekkórházban gyógyult, égéssérült gyerekek, kamaszok vesznek részt. A foglalkozások célja az átélt trauma feldolgozása élményterápiás eszközökkel, így a zeneterápiás, meseterápiás, outdoor terápiás, és művészetterápiás módszerekkel.” A most befolyó összeget ezekre a programokra és az azokhoz szükséges eszközökre fordítjuk, tette hozzá Korzenszky Klára.

A Mézes-Bábos Családi Mesefesztiválon fellép majd többek között Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a Magyar Népmese Színház, az Aranyszamár Bábszínház, a Kolompos együttes, a Veronaki Zenekar az Aranyalma Páros és az újjá alakult Kifli zenekar. A gyerkőcöket a Tél birodalmába vezeti be a 7 próbás Meseösvény, a Tündérkert Galéria és Közösségi térben pedig bábszínházi produkciók, babás-mamás programok és Mesekuckó várja a legkisebbeket, a Galériában december 6-án délután nyílik meg a meseillusztrátorok téli kiállítása, a pénteki napot pedig a HolDalaNap zenekar karácsonyi koncertje zárja majd.

Helyszín:

  • ÓBUDA - Buda Gourmet Rendezvényközpont, 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.
  • Tündérkert Galéria -1036 Budapest, Bécsi út 53-55.

Időpont:

2018. december 6-9.

A Századok Öröksége produkció által szervezett rendezvény részletes programja a http://www.mesefesztivalok.hu/ oldalon érhető el, jegyeket pedig a jegy.hu oldalon lehet vásárolni.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek