Óriás szabadtéri installációval hívják fel a figyelmet a hátrányos helyzetű gyerekekre Budapesten

Idén is meghirdette az Iskolakezdés együtt! elnevezésű, adománygyűjtő akcióját az Ökumenikus Segélyszervezet. Az E.ON Hungária rögtön 7 millió forinttal támogatta is őket. A kezdeményezéshez az Erzsébet téren lehet csatlakozni.

Az Erzsébet téren állították fel azt a 4 méter magas, fából készült sündisznót aminek segítségével arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a tanév kezdetén rengeteg gyermeknek segítségre van szüksége ahhoz, hogy jobb módú társaikhoz hasonló esélyekkel tudják elkezdeni az iskolát.

Az adománygyűjtést évek óta az Ökumenikus Segélyszervezet szervezi és céljuk, hogy legalább 1000 gyermek beiskolázását tudják támogatni itthon és a határokon túl: írószerekkel, tanszerekkel és sportruházattal.

Az augusztus 13-án indult adománygyűjtő akcióban eddig több mint 10 millió forintot sikerült összegyűjteni, ugyanis az E.ON Hungária Zrt. szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, 7 millió forinttal támogatja a kezdeményezést.

Jamniczky Zsolt az energiaszolgáltató vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy azért támogatják már évek óta az Ökumenikus Segélyszervezet, Iskolakezdés együtt! kampányát, mert kiemelten fontosnak tartják, hogy a rossz körülmények között élő gyermekek, minden segítséget megkapjanak ahhoz, hogy megfelelő tudást megszerezve ki tudjanak törni. Ehhez viszont elengedhetetlenül szükséges, hogy azok a gyerekek is hiánytalan tankészlettel tudják megkezdeni az iskolát akik családjában egyébként ezek beszerzése komoly problémát, anyagi terhet jelentene.

Emellett a kezdeményezés népszerűsítésében is szerepet vállalt az E.ON, így született meg az óriási ceruzás installáció ötlete. Ezen keresztül Budapest központjában, játékos formában próbálják felhívni a járókelők figyelmét a kezdeményezés fontosságára, illetve a hely adománygyűjtő pontként is funkcionál. Az Erzsébet téren felállított sün tüskéit 450 nagy ceruza alkotja, amik közül többnek lyukas a vége. Ezekben kis ceruzák vannak amiket az adományozók akár haza is vihetnek.

Az adományok a segélyszervezet családokat segítő központjain keresztül jutnak majd el a rászoruló gyermekekhez.

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek