Először került e-könyv a Bookline-toplistára

Történelmi pillanathoz érkezett a legnagyobb magyar könyves webáruház: itt az első e-könyv, amely felkerült a Bookline legnépszerűbb könyveket felvonultató toplistájára – még ha csak pár napra is.

E. L. James regénye, A szürke ötven árnyalata nyomtatott és e-könyv formátumban is hódít, hónapok óta az egyik legnépszerűbb regény világszerte. Kivételes sikerét mutatja, hogy e-könyv-verziójából csak Nagy-Britanniában 2 millió fogyott, a Bookline történetében pedig a regény elektronikus kiadásával először került e-könyv a legnépszerűbb 50 kiadvány közé, ahol napokig tartotta magát.

A webáruház augusztusi e-könyv-sikerlistájának első helyén nem meglepő módon szintén E. L. James bestsellerét találjuk, ezzel együtt viszont a magyar kiadványok dominálnak. Az egyik legnépszerűbb hazai szerző, Fejős Éva két e-könyve is ott van az élmezőnyben: az Éjszaka Bangkokban mellett az írónő csak e-könyv formátumban megjelent vámpírregénye, a Holtodiglan kapott helyet a legjobbak között.

A virágkorát a Kádár-korszakban élő Berkesi András szintén két regényével szerepel a listán: a Sellő a pecsétgyűrűn című kalandregény a 9., míg Az öt kódex titka a 10. helyig jutott. Tóth Krisztina Vonalkód című könyve és a dobogó 3. fokán álló Fábián Janka-regény, a Rozmaring mellett Thury Zsuzsa elbeszéléskötete, Az amerikai nagynéni is felkerült a listára, Berkesi könyveihez hasonlóan bizonyítva: ezen a terepen nem csak az újdonságok tarthatnak számot a figyelemre. A klasszikusok terén is érdemes e-könyvben gondolkodni: a Bookline kínálatában az olvasók többek közt Bibó István, Virginia Woolf és Freud írásai közül is válogathatnak.

Bookline és a Líra közös leányvállalata, az eKönyv Magyarország legfrissebb e-könyvei között jó pár ínyencségre bukkanhatunk: a sorban Fábián Janka, Havas Henrik és Fejős Éva írásai mellett a Dr. Csont című tévésorozatot ihlető Kathy Reichs-regények és a népszerű Agatha Raisin-könyvek is megtalálhatóak. Akad olyan ajánlat is, amely már egy hónappal a nyomtatott kiadás megjelenése előtt elérhető e-könyv formában: Forgács Katalin Híres ember írta... című kötete olyan hírességek jellemébe enged bepillantást a grafológia eszközeivel, mint például Radnóti Miklós, Báthory Erzsébet, Casanova vagy éppen Sztálin.

A közeljövőben várható e-megjelenések között Szergej Lukjanyenko Világok őre és Őrök világa című regényei, illetve Patti Smith bestsellere, a Kölykök mellett Steiner Kristóf új könyve is szerepel. Ahogy A szürke ötven árnyalata e-könyv-verziójának itthoni népszerűsége és a nemzetközi tendencia is mutatja, csak idő kérdése, hogy az e-könyv nálunk is méretes helyet követeljen magának a könyvpiacon.

 pozíció  szerző  cím  kiadó
1 E.L. James  A szürke ötven árnyalata Ulpius-ház Könyvkiadó
2 Fejős Éva  Éjszaka Bangkokban Ulpius-ház Könyvkiadó
3 Fábián Janka  Rozmaring Ulpius-ház Könyvkiadó
4 Fejős Éva  Holtodiglan Ulpius-ház Könyvkiadó
5 Parti Nagy Lajos  Fülkefor és vidéke Magvető Kiadó
6 Stanley Steel  A De Fincsi-kód Excalibur Könyvkiadó Kft.
7 Tóth Krisztina  Vonalkód – Tizenöt történet Magvető Kiadó
8 Thury Zsuzsa  Az amerikai nagynéni Fapadoskönyv.hu Kft.
9 Berkesi András  Sellő a pecsétgyűrűn Fapadoskönyv.hu Kft.
10 Berkesi András  Az öt kódex titka Fapadoskönyv.hu Kft.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek