Skorpió: az átalakulás mestere

skorpioSoha nem elégszik meg a felszínnel, a mélyebb értelmet és érzelmet keresi – ő a Skorpió, aki olyan helyzetek után kutat, amelyeket mások elkerülnének.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Skorpió (vagy Skorpióval állt össze)?
arrow_purpleAz október 24. és november 22. között születettek jegye.

Természetében, kisugárzásában, tekintetében van valami titokzatos, megfejthetetlen, ugyanakkor magnetikusan vonzó. Belelát az emberek lelkébe – sokan nehezen is tűrik a pillantását, mert attól félnek, lényük legmélyéig hatol. Ő viszont nem fedi fel magát mások előtt, csak azoknak tárulkozik ki, akiket közel enged magához.


Transzcendentális erők birtokosa

Transzcendentális erőkkel bír, melyeket jól is, rosszul is használhat, attól függően, hogy magasan fejlett tudatú-e, vagy a mélységek tartalmaival azonosul.

Gyógyítóként képes az embereket magasabb létállapotba segíteni, pszichológusként rálát az érzelmi sebekre, és utat mutatva képes kiemelni másokat régi, problémákkal terhes létükből. Segíthet, a fejlődés útjára emelhet, de vissza is élhet lénye vonzerejével. Nagy erők vannak a kezében, ám az már az ő felelőssége, hogyan bánik velük.

A végletek embere, ki nem állhatja a langyos élethelyzeteket. Vonzza a sötétség, de a fény is – állandó kísértésben él. Szenvedélyesen szeret, vehemens érzelmi megnyilvánulásai az „imádlak”-tól a „gyűlöllek”-ig terjed. A végletesség abban is megmutatkozik, hogy ő az a zodiákus jegy, akit mindenki másnál jobban érdekelnek élet és halál – a földi lét két végpontjának – kérdései.

A halál számára nem tabutéma (nem úgy, mint például az életélvező Bikának), már egészen kicsi korától foglalkoztatják az anyagi lét és nemlét törvényszerűségei, összefüggései. Jóban van az elmúlással, ami abban is megmutatkozik, hogy szeret a temetőben sétálgatni, a halálról beszélni, és „átsegíteni” a túloldalra készülőt.


Kívül hűvös, belül forró

Nagyon mély lelki életet él, kívülről néha hűvösnek tűnik, de belül forrong. Folyton rágódik a külső-belső történéseken, de nemcsak magával szemben tud kegyetlen lenni, hanem a körülötte lévőkkel is.

Ha csak nem magasan fejlett, hajlama van arra, hogy megbosszulja sérelmeit. Nem rögtön válaszol a bántásra, hanem megjegyzi, s egy későbbi időpontban, amikor az illető már el is felejtette a történteket, váratlanul lecsap. Porrá zúzza az ellenfelet, de ebben a pillanatban megérzi, mit tett, és ez az érzés kegyetlenül megkínozza.

Idővel, amikor már képes megbocsátani (nemcsak a sérelmet okozónak, hanem önmagának is), mélységeiből felemelkedik. Ebben az átalakulásban rejlik az ő nagy titka: nem elkerüli a sötétséget, hanem megmártózik benne, majd lerázza magáról a szennyet, és felemelkedik, de már nem ugyanazon lényként, mint aki az alámerülés pillanatában volt. Bármilyen mélyre is zuhan, ereje segítségével gyorsan regenerálódik.


Erős szexuális kisugárzás

Erős szexuális kisugárzása van, nagy vonzerőt gyakorol a másik nemre. Ha ezt még megspékeli kedvenc fekete-vörös színösszeállítású öltözékével, frenetikus lehet a hatás.

Nemcsak erotikus vonzereje, szexuális étvágya is hatalmas. Nem árt, ha megtartja a mértéket, mert vágyai elvihetik az érzékiség végletes megéléséig. Társát lelkileg magához láncolja, szakítás esetén nehezen ereszti el. Meg kell tanulnia szabadon – nem szabadosan! – szeretni és elengedni.

Mustra