Nem szeretem a Skorpiókat!?

skorpioNem szeretem a Skorpiókat, mert olyan rosszindulatúak! – gyakran kritizálunk másokat az állatövi jegy kritikájába bújtatva. De vajon mi áll emögött? Az asztrológia nem csupán az ujjal mutogatás színtere, hanem a megoldás kulcsa is lehet, ha megértjük ellenszenvünket.

Gyakran hallani, hogy ezt vagy azt az asztrológiai jegyű embert nem kedvelem, mert olyan gonoszkodó, olyan habzsoló, olyan féltékeny… Az emberek általánosítanak, aztán ennek eredményét úton-útfélen hangoztatják. Az asztrológia ezen esetekben nemcsak az ujjal mutogatás színtere, hanem a megoldás egyik kulcsa is lehet.


Mit lehet tenni, hogy az ellenszenvből elfogadás szülessen?

Ha jobban megnézzük, illetve megfejtjük születési horoszkópunkat, akkor könnyen kiderülhet, hogy például skorpiósan kommunikálunk, miközben e jegy képviselőiről mondunk negatív véleményt. Vagy például a Halak lassúságát kifogásoljuk – és a saját képletünk egyértelműen mutatja, hogy hajlamosak vagyunk az álmainkban élni, akárcsak a Halak. A horoszkóp tehát szembesít azzal, hogy az elutasított vagy éppen utált asztrológiai jegy bennünk is megvan. Igen, mind a tizenkét zodiákus megjelenik – mindegyik más-más életterületen. Ha ezt látjuk és tudatosítjuk, már tettünk is egy lépést az elfogadás felé.

Az más kérdés, hogy ki-ki milyen szintjét éli meg az adott jegynek. Lehet, hogy ő még nem „nagydoktor”, de vajon mi azok vagyunk-e saját napjegyünk (az az asztrológiai jegy, amelyben születésünk pillanatában a Nap állt) megélésében…

Érdemes tanulmányozni a különböző asztrológiai jegyben született emberek jellemrajzát. Közben megszülethet bennünk a felismerés, hogy milyen gyönyörű ez a sokféleség! Megérthetjük, hogy nem véletlenül jövünk a világra Nyilas-, Kos- vagy éppen Ikrek-emberként, hiszen pontosan azon jegy szülötteként tudjuk majd megoldani feladatunkat.


Saját negatív tulajdonságainkra mutatnak

Ha bizonyos jegy képviselőit nem szívesen látjuk magunk körül, mert a negatív tulajdonságaikra utálattal tekintünk, érdemes elgondolkodnunk azon, milyen mértékben vannak meg ugyanezek bennünk is. Illetve mennyire nyomjuk el magunkban a jegyre jellemző energiákat. Például a „nemszeretem” Skorpiókra jellemző mélységismeretet, azt, hogy sohasem elégszik meg a felszín kapargatásával… vajon megélt tulajdonság ez számunkra?

Nagyon érdekes megnézni, hogy egy családban vannak-e jegyhalmozódások – akár napjegy, akár aszcendens (a felkelő nap jegye) tekintetében. Ha igen, például sok az Ikrek-, a Szűz- és az Oroszlán-szülött, akkor érdemes eltöprengeni azon, mi ennek az oka, mire taníthatják a többieket. Az említett esetben például a Szűz érdekeltségű családtagnak pont azokat a tulajdonságokat kellene elsajátítania – az Ikrek lazaságát, nagyvonalúságát –, amelyet ki nem állhat és mellesleg folyton kritizál.

Az Ikrek pedig a pontosságot és a rendet tanulhatja meg a Szűztől. Amikor odáig jutott az önismeretben az ember, hogy képes meglátni hiányosságait, a másikban pedig a segítőtársát, akkor az sem esik már nehezére, hogy megdicsérje a korábban utált tulajdonságokkal bíró családtagot.

 

…további asztrológiai anyagok a Díványon:

Ikrek – az izgő-mozgó szógyáros

Az életélvezők legjobbika

Az asztrológia rövid története

Milyen a jó asztrológus?

Mit mutat meg a horoszkóp?