Mit ígér 2010? December: Új kezdetek

Zanza!

jupiter_1

 

Az év utolsó hónapja egyben új kezdetek időszakát is jelzi, bár a december 7-i Nyilas újhold, a szintén Nyilasban álló Marstól ösztökélve ismét heves túlzásokra sarkallhat. Túltengő optimizmusunkkal csak látszólag javítunk helyzetünkön.


Féktelenségünket tovább fokozhatja a Mars feszült kapcsolata a Halakban álló Jupiterrel és Uránusszal.  A bolygókapcsolódás által érintett életterületeken alaposan túllőhetünk a célon, többet ígérhetünk, mint amit teljesíteni tudunk, a túltengő optimizmus hatására pedig tévesen mérhetjük fel lehetőségeinket és korlátainkat.

Ha gátlástalanul léptük át határainkat, a Mars december 8-i belépése a gyakorlatias Bak jegyébe illetve a szintén itt tartózkodó Merkúr december 10-i hátra arca sok frusztrációt tartogathat. A szűkös tartalékok az elmúlt hónapok kihágásainak következményeivel szembesítenek, és ha az objektív tényezők miatt saját magunk is ludasok vagyunk abban, hogy ilyen csehül állnak dolgaink, még kellemetlenebbül érezhetjük magunkat. A felmerülő nehézségek ellenére azonban az óvatosság, módszeresség, kitartás jutalma ezúttal sem marad el.

Újabb, ebben az évben immár a harmadik holdfogyatkozással köszönt ránk a téli napforduló december 21-én. Bármekkora ritkaságnak számít is, hogy egy év alatt három eklipszre is sor kerüljön, asztrológiai szempontból az esemény inkább kétes értékű. A Jupiterrel és Uránusszal feszült kapcsolatot képező Ikrek telehold ugyanis nem csupán kedvesen őrült meglepetéseket tartogathat.

Az általa jelzett váratlan fordulatok ugyanis, az idei év során már ki tudja hányadszor kuszálhatják össze terveinket, a Bak Mars és Mérleg Szaturnusz december 29-én kezdődő mérkőzése pedig arra figyelmeztet, hogy keményen meg kell küzdenünk, sok akadályt kell legyőznünk annak érdekében, hogy végre valóban eljuthassunk az áhított új területekre

(szerzőnk asztrológus)

Blogmustra