Mit ígér 2010? – Július: kellemetlen meglepetések hava

asztro-elorejelzesBár úgy tűnik júniusban a lehetőségeknek csak a csillagos ég szabhat határt, a következő hónapban több kellemetlen meglepetés is érhet. Úgyhogy lassan a testtel!

A Dívány asztrológiai előrejelzése 2010-re: július.

cikk-tipus-altalanos

Július

Megingó falak

A kellemetlenségek közül a legenyhébb, hogy a zseniális sziporkák gyakorlatba ültetése aprólékos, kemény munkát és sok időt igényel. Ahogy a talpraesett Mars a Szűz végén állomásozó Szaturnuszhoz közeledik, úgy apad el lendületünk, csökken energiaszintünk. Mégsem pihenhetünk meg, hiszen a hónap végére újra egzakttá váló Szaturnusz–Uránusz szembenállás elviselhetetlenné teszi a feszültséget.

Könnyen elképzelhető például, hogy az eddig még érintetlenül hagyott struktúrák, az anyagi, szakmai biztonság falai meginognak, és mire észbe kapunk, utolsó mentsvárunk is romokban hever. Egyéni életünkben és társadalmi szinten is eljött az ideje,  hogy korábbi, elavult beidegződéseinket, szabályainkat jelen fejlődési szintünknek megfelelőbbekre cseréljük. Tánc ez a javából, borotvaélen, a nagyobb sérülések pedig csak akkor kerülhetők el, ha felismerjük: milyen korlátokat kell áttörni és melyeknek kell megmaradniuk. Ha nem rontunk ajtóstól a házba, odafigyelünk a részletekre és nem akarjuk kierőszakolni a megoldást, rengeteg kreatív energia szabadulhat fel. Ez szolgáltatja a muníciót a későbbiekben a teljes megújuláshoz, egyszersmind az ismeretlentől, a változások intenzitásától való félelmünket is segít legyőzni.

horoszkop-juliusLassan a testtel

A július 5-én hátráló mozgásba kezdő Uránusz is amellett szól, hogy a kását nem tanácsos túl forrón enni, szerencsétlenebb esetben viszont a fejlődési folyamatok lelassulását vonja maga után. A július 11-i újhold és napfogyatkozás a bizonytalan Rák jegyében egyszersmind az erőviszonyok átalakulására figyelmeztet érzelmi, lelki prioritásaink, társadalmi kötelezettségeink, szakmánk, hivatásunk, valamint az államigazgatás területein. A változások iránya vagy nem örvendetes vagy csak nagy nehézségek révén haladhatunk céljaink felé.

Július 21 –én visszatér a Szaturnusz a Mérlegbe és most már itt is marad 2012 őszéig. A többi, lassú mozgású bolygóval való nehéz aspektusa legelőnytelenebb tulajdonságait hozhatja felszínre: a törvények betű szerinti betartását, kritikátlan és együttérzésmentes vagdalkozást Justitia kardjával. Különösen a Kos Uránusz és Jupiter öntörvényűsége, zabolátlan, ösztönös életigenlése fog irritálni. Az önbíráskodást, közösségi szabályok áthágását az eddigi társadalmi struktúrák sem díjazták, de a konstelláció értékes és szükséges fejlődési folyamatok elakadására is figyelmeztet. Ezzel párhuzamosan egyéni életünkben is adódhatnak olyan helyzetek, melyek meghiúsítják individualitásunk, legkreatívabb, legéletképesebb ötleteink kibontakoztatását.

A túlzások megbosszulják magukat

Az előző hetek kollektív eufóriáját még jobban beárnyékolja majd, hogy július 23-án hátráló mozgásba kezd a Jupiter, július 25-én kvadrátba kerül a Plútóval. Ha korábbi lelkesedésünkben heves túlzásokba estünk, összetévesztettük a lehetségest a ténylegesen megvalósíthatóval, most több mint kínos helyzetbe kerülhetünk. Céljaink akkor tűnhetnek elérhetetlen messzeségbe, amikor már karnyújtásnyira vagyunk tőlük. Motivációban továbbra sem lesz hiány, de a beteljesedést csak nagy erőfeszítések árán érhető el, az eredmény pedig nem lesz tartós.

A túlzások, elhamarkodott ítéletek társadalmi szinten is nagy gondot okozhatnak. Akár a képességek akár a kompetencia túlértékeléséről akár más fajta túlkapásról legyen szó, az elkövetett hibák szinte jóvátehetetlenek. Ebben a miliőben legokosabb csendben kivárni a további fejleményeket, legrosszabb esetben pedig elfogadni: bármekkora szégyen is a futás, adott esetben életmentő lehet.

Július 26-án kerül sor a Szaturnusz és az Uránusz e ciklusbeli utolsó pontos szembenállására. Az önmagában is nehezen kezelhető feszültséget tovább fokozza a Bakban álló Plútó kvadrátja. Ez a formáció szinte garantálja, hogy az Uránusz által jelzett megújulás gyakorlatba ültetése erőszakot, drámai eseményeket von maga után, a most elindult folyamatok pedig előbb-utóbb hatással lesznek bolygónk valamennyi társadalmi struktúrájára (Szaturnusz). A konfliktust az agresszív Mars robbantja ki július 30 – 31-én, az események intenzitása pedig csak augusztus 3-a után enyhül. Ilyen vagy olyan formában, eljött az ideje, hogy a 2008 óta folyamatosan növekvő nyomás a megoldás felé vigyen.

Bár a tradicionális asztrológia jól meghatározott külső eseményeket társít a különböző bolygókonstellációkhoz, nagyfokú felületességre vallana sztereotipiákban gondolkozni. A planéták és kapcsolataik természetéből adódóan különböző intenzitású fegyveres konfliktusok: pl. forradalmak, fel–fellángoló összecsapások, háborús tűzfészkek kialakulása, illetve természeti katasztrófák is valószínűsíthetők. A történelem arra is megtanított, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve: a Jupiter és az Uránusz világjobbító eszméi tehát akár önmaguk karikatúrájává is válhatnak gyakorlatba ültetésük (Szaturnusz, Plútó) során.

Személyes életünkben is megtörténhet, hogy a túlzások legnemesebb aspirációinkat is tönkre teszik. Az átmeneti életszakaszokban (pl. kamaszkorból a felnőtt korba lépők, a 29-30 évesek, az életük delelőjén járó 35-45 évesek) lévőknek minden fajta külső társadalmi dráma nélkül is nagy gondot okozhat harmonikus egészbe ötvözni a személyiségük mélyéről fakadó gyökeres átalakulásokat, korábbi fejlődési állomásaik értékeit megőrizve átlépni az új korszakba. Sokuknak a családi állapot megváltozását, költözést, munkahelyváltást hoz ez az időszak, ha pedig semmilyen külső esemény nem dúlja fel hétköznapjaikat, lelkiállapotukról tudják majd nehezen eldönteni: a zsenialitás, megvilágosodás pillanatait éli, vagy épp kezelésre szorulnak. A két tudatállapot között köztudottan árnyalatnyi a különbség.


Folytatjuk. A következő rész: augusztus és szeptember, végletek és új remények

  A szerző asztrológus


cikk-tipus-linkek

• Június: a pokol kapuja
Május: sorsdöntő változások
Február, március és április
Éves áttekintés és január

Blogmustra