Ikrek – az izgő-mozgó szógyáros

Zanza!

ikrekA kanapén ül, kezében újság, a másikban telefon, néha rápillant a tévére, és eszik egy falatot. Íme, a kommunikáció, a változatosság és a mozgás frontembere: az Ikrek.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Ikrek (vagy Ikrekkel állt össze)?
arrow_purpleA május 22. és június 21. között születettek jegye


Az Ikrek jegyben született ember rendkívül színes egyéniség. Míg például a Mérleg harmonikus külsejével, ő elsősorban a beszédével tud hatni az emberekre. Jókat lehet vele csevegni, bármilyen témát bevethetünk, ő nem fogja menekülőre, hiszen nem akad köztük olyan, amihez ne tudna hozzászólni. Igaz, általában mindenről felületes ismeretekkel rendelkezik, de ezeket oly meggyőzően adja elő, hogy eleinte elhiteti velünk: ő az adott téma professzora.


Közvetít, áramoltat, megunja

Tájékozott a napi híreket illetően is. Reggel azzal kezdi a napot, hogy begyűjt minden érdekes információt, amit aztán továbbadhat azoknak, akikkel kapcsolatba kerül. Közvetítőként működik, kapja és továbbadja a hallottakat-olvasottakat. Neki való minden olyan foglalkozás, ahol a veleszületetten jó kommunikációs képességét kamatoztathatja, mint például az újságírás, a kereskedelem, a rendezvényszervezés, a menedzseri munka stb.

A telefon nagyon jó barátja, le sem teszi, hiszen neki folyamatosan beszélnie kell. Közben eszik, tévézik, az újságot bújja vagy éppen a neten szörfölget. Sokféle dolgot képes tehát egyszerre csinálni. Ezt a fajta változatosságot igényli is, mert egyféle dologra hosszú ideig nem képes figyelni, hamar megun mindent.


Intellektuális és ügyes

Intellektuális beállítottságú, a könyvek nagyon jó barátai. E jó kapcsolat már kisgyermekkorában kialakul, úgy néz a mesekönyvekre, mintha már tudna olvasni, lenyűgözik a képek és az érdekes történetek. A könyvek szeretete később is megmarad nála. Általában egyszerre több kötetet is tart az ágya mellett, melyeket párhuzamosan olvasgat. Ha teheti, nagy házikönyvtárat alakít ki magának.

Szeret sportolni, ügyesen mozog. Fontos is, hogy levezesse a napi stresszt, a felgyülemlett feszültséget. Rengeteg energiája van, mivel kettős jegy, gyakran mondják rá, hogy két emberre való életerő van benne. Rendkívül gyors, egy tornádó hozzá képest csigalassúságú. Nem árt, ha megtanulja, hogy mindennek megvan a szabott ideje, ezért aztán nem kell sietni – és senkit nem kell siettetni.

Szangvinikus, könnyedén veszi az életet. Nem rágódik sokat lelki problémákon, kellő humorral kezeli a komoly helyzeteket. Humoros, szellemes, fiatalos és vidám. Ezekkel a tulajdonságaival veszi le a lábáról a környezetében élőket. Ugyanakkor persze felszínen kalandozónak is tartják, nem árt hát megtanulnia a mélyre szállás tudományát, vagyis a lélek bugyrainak felderítését, érzelmei kimutatását és kommunikálását.


Nagyvonalú és mozgásban marad

Állandóan mozgásban van, hol ide, hol oda utazgat. A helyváltoztatáshoz az autón kívül a biciklit használja leggyakrabban, de gyalogolni is szeret.

A rendszeresség és a koncentráltság nem az erőssége, ezért van az, hogy elfelejt enni, vagy például, ha valamilyen gyógyszert kellett volna bevennie, komoly gondban van. Felteszi magának a kérdést: vajon bevettem-e? Szétszórtságával problémákat okozhat a saját és a környezete életében. Koncentrációs gyakorlatokat ajánlott végeznie, hogy energiáit képes legyen hosszabb ideig egy emberre, feladatra összpontosítani.

A részletekre nem figyel, így aprólékos, nagy pontosságot, rendet igénylő munkára nem fogható. Ugyanakkor nagyvonalú, nem kritizál folyton, nem haragtartó, és eszébe sem jut féltékenykedni. Mindezen jó tulajdonságokkal ő mutat példát azoknak, akiknek még van mit fejlődniük e téren.

A felsorolt tulajdonságok általánosságok. Nagy vonalakban jellemzőek lehetnek egy Ikrek-szülöttre. Ha bizonyos jellemvonások egyáltalán nem igazak valakire, azt azzal magyarázhatjuk, hogy a napjegy – az az állatövi jegy, amelyben a Nap tartózkodott akkor, amikor az illető született, jelen esetben az Ikrek – csak az egyik ismérve az adott horoszkópnak. Árnyalhatják a képet az asztrológiai képlet egyéb részletei. Az is előfordulhat, hogy olyan szellemi szinten áll az illető, hogy a negatív jellemvonások egyike sem mutatkozik már nála – ilyen persze kevés van.

…további asztrológiai anyagok a Díványon

Az életélvezők legjobbika

Az asztrológia rövid története

Milyen a jó asztrológus?

Mit mutat meg a horoszkóp?

 

Blogmustra