Oroszlán: a királyi fenevad

horo-ikon-oroszlanBár méltóságán alulinak tartja a dühöngést, próbáljuk csak meg kritizálni. Noha igyekszik  titkolni, a jogos bírálatot is szívére veszi, az igazságtalan kritika hatására viszont tűzijátékot rendez.

Ugyanennyire zokon veszi, ha megpróbálják lekörözni, megalázzák méltóságában, a nyilvános megszégyenítést pedig nyilvános elégtételnek kell követnie.

Utóbbi pompája felér egy lovagi tornáéval, harcmodora pedig szintén nemes emberre vall. Közvetlenül, nyíltan támad, nemtetszését harsány bömböléssel hozza ellenfele tudomására. Manccsapásokat csak átvitt értelemben oszt, királyi fölénnyel érzékeltetve: mennyire nem méltó még ellenszenvére sem az a halandó, aki szembeszegült akaratával. Ezt akár néhány, nagy kreativitással előadott dörgedelemmel is nyomatékosítja, majd fejedelmi pompával elvonul, ott hagyva felkoncolt áldozatát a harcmezőn.

Ha lehiggadt, ugyanolyan békésen doromboló nagymacska lesz belőle, mint pár órával azelőtt volt. Persze, ha lehet, jobban szereti négy fal között bonyolítani az ilyen alpári, és hozzá semmiképp se méltó ügyeket. Csakhogy, született sztárként ez ritkán sikerül neki, kárpótlásul igyekszik hát megadni a módját. Hiszen a minőséget keresi mindenben – és valljuk be őszintén: egy kabaréelemekkel fűszerezett, kiadós cirkusz nézőknek–szereplőknek egyaránt katartikus élmény lehet.

Olyannyira, hogy hivatásos vagy amatőr színészként, egy pszichodráma-csoportban, vagy karikaturistaként is levezetheti feszültségét. Bár gyakran kifejezetten lusta, tüzes jegyként neki sem szabadna megfeledkezni a mozgásról. Latin-amerikai vagy afro ritmusokra kitáncolhatja magából a bosszúságot, de ugyanilyen jót tehet neki a futás, a foci, az autózás, no és persze az elit sportok, hogy a külsőségekre is adjon valamit...

a szerző asztrológus

cikk-tipus-linkek

Asztrológiai sorozatunk a négy alapjegy (Tűz jegy, Víz jegy, Föld jegy és Levegő jegy) valamint az agresszió viszonyáról:

Tüzes jegyek: az éltető konfliktus
A Nagy Kiborulás – a Víz jegyek és az agresszió
A föld jegyek és az agresszió: a nagy földindulás
• A Levegő jegyek és az agresszió (hamarosan)

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra