A Nagy Kiborulás – a Víz jegyek és az agresszió

Szinte telepatikus módon hangolódnak rá környezetük lelki folyamataira és a változásokra, saját érzelmi állapotukkal azonban nem mindig vannak tisztában, ami különösen igaz a frusztráció és düh esetén – hiszen annyira szükségük van arra, hogy szükség legyen rájuk...

A Víz jegyek és az agresszió:

Rák: a duzzogás mestere
Skorpió: a született harcos
• Halak: az áldozat ereje

cikk-tipus-altalanos

sarkanykut

Legtöbbjük még indokolt esetben is bajban van, ha ki kell fejeznie haragját. Sokszor csak utólag jönnek rá, hogy valamilyen sérelem érte őket. Ameddig csak lehet, magukban tartják, hagyják felgyülemleni frusztrációjukat, mígnem aztán szökőárként tör elő belőlük. Pusztító áradatot zúdítva a célszemélyre, vagy az ügyben teljesen ártatlan kívülállóra.

Ha mégsem várják meg a Nagy Kiborulást, nemtetszésüket inkább kerülő úton, közvetett módszerekkel fejezik ki. Mesteri módon képesek bűntudatot, rossz hangulatot kelteni, máskor manipulációk, intrikák, passzív ellenállás, érzelmi zsarolás, könnyes jelenetek révén érnek célt.

Mivel maguk sem teszik túl magukat egykönnyen sérelmeiken, konfliktus esetén újra meg újra visszatérnek az adott témára, őrületbe kergetve a náluk sokkal könnyebben felfortyanó, de sokkal hamarabb lecsillapodó tüzes és levegős jegyű társaikat. Mint a „lassú víz partot most”, „az esőcsepp kivájja a sziklát” típusú szólások is mutatják, e nem feltétlenül tudatos taktika rendkívül hatékony. Kifinomult radarjaikkal ösztönösen kitapintják ellenfeleik gyenge pontját, így irracionálisnak tűnő reakciók is elevenbe találnak. Látszólagos engedékenységük mélyén örvény rejtőzik, könnyen magukkal ránthatják azt, aki eredetileg őket szánta áldozatnak..

A fel nem ismert vagy ki nem adott harag minden más jegynél rombolóbb hatást gyakorol a vizes típusúakra. Az önemésztő düh daganatos vagy autoimmun betegségeket, depressziót, szélsőséges esetben öngyilkossági hajlamot, de legalábbis önromboló viselkedést okozhat. Sokuk például azért válik alkoholistává vagy más szenvedélyek rabjává, mert nemtetszésüknek csak néhány korty után képesek hangot adni, máskor pedig csak így tudják elviselhetővé tenni azokat az élethelyzeteket, amelyek józan állapotban heves tiltakozást váltanának ki belőlük.

a szerző asztrológus

Agresszió és csillagállás:

Rák: a duzzogás mestere
Skorpió: a született harcos
Halak: az áldozat ereje

 

cikk-tipus-linkek

Asztrológiai sorozatunk a négy alapjegy (Tűz jegy, Víz jegy, Föld jegy és Levegő jegy) valamint az agresszió viszonyáról:

Tüzes jegyek: az éltető konfliktus
A Nagy Kiborulás – a Víz jegyek és az agresszió
A föld jegyek és az agresszió: a nagy földindulás
• A Levegő jegyek és az agresszió (hamarosan)

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra