Az Operabál ételei otthon

Zanza!

operabalMúlt hét pénteken a Dívány két gasztrósa, Lila Füge, és Fűszeres vendégül látták tíz barátjukat egy farsangi vacsorára. Segal Viktor Operabálra komponált menüjéből puskáztak, merítettek ötleteket.

A két blogger így értékelte a játékot: Izgalmas feladat volt, mert érthető módon receptet nem publikáltak az amúgy elképszetően összetett ételsor mellé, úgyhogy azok, akik tényleg az Operabálon ettek ezekből a fogásokból egészen biztos, hogy mást kaptak, mint az a tíz szerencsés, aki ezen az egyszerűbb vacsorán vehetett részt.

A kísérlet előtt többször elbizonytalanodtunk, nagy kihívásnak éltük meg, mégis csak az egyik legkreatívabb magyar séf menüjéről volt szó! Megkönnyebülés volt a vacsora végén egy pohár bor mellett ráébredni arra, hogy ezeket az ételeket sem volt túl nehéz elkészíteni, bárkinek sikerülhet. Jó játék volt, mindenkinek ajánljuk, hogy vágjon bele!

A  röviditett, házi menü a következő volt:

  • Focaccia rukkola pesztóval
  • Paradicsom consommé (a vizitorma consommét helyettesítettük ezzel a levessel, mert nem kaptunk vizitormát, és passzolt a focaccia-hoz)
  • Bárányhús golyók joghurttal és sült édesburgonyával
  • Mini farsangi fánkok boros gyümölcsöntettel  (nem szerepelt az operabálon, de nem farsang a farsang fánk nélkül)

A következő pár napban a menü receptjeit tesszük közzé. A receptek kivételesen tíz főre szólnak.

Blogmustra