Kaját rendelne és klasszikusra vágyik?

Nem mindenki lelkesedik a vegetáriánus, glutén- és tejmentes ebédért, sőt néhányan a fitneszőrületre sem kattantak rá. Nekik mutatunk négy olyan ebédrendelési lehetőséget, ahol teljesen hagyományos ebédeket lehet rendelni. Egy héten át ettünk klasszikus ételeket, hogy kiderüljön, mit tudnak a nagyüzemi étkeztetők.

Cityfood

A Cityfoodnál ami elsőre szembetűnik az a rengeteg fajta étel, ráadásul a legtöbb képpel és legfőbb összetevőkkel, ami sokat segít a hozzám hasonló embereknek, akiknek néha fogalma sincs, hogy mi mit jelent. Aki itt nem talál naponta az ízlésének megfelelő ebédet, az valószínűleg fénnyel táplálkozik. A hét alatt kipróbáltam a süteményeket is, az egész egy Mirinda szelettel kezdődött, ami nálunk a családi összejövetelek elengedhetetlen kiegészítője és ki akartam próbálni a nagyüzemi verzióját, de ne szaladjunk ennyire előre.

Összesen 6090 forintot fizettem, de ebben benne vannak az édességek is, amikből egyik nap kettőt is rendeltem. A futárral és a kiszállítással semmi probléma nem volt, pedig tényleg nem egyszerű megtalálni a helyet, ahova ki kellett hozni, de minden rendben ment, kedves volt és kedélyes. Összességében nem rossz választás, főleg mert tényleg kifogynak lassan az ABC-ből és nem tudom mivel fogják jelölni a sok ételt. 

Az első nap választása egy húsleves volt cérnametélttel (kis adag, a nagy ugyanis kb, fél liter) valamint majoránnás krumplifőzelék sertéspörkölttel.

Másnap vasi pecsenye volt terítéken hagymás törtburgonyával és a már emlegetett Mirinda szelet. A harmadik napon dupláztam édességből, ekkor jött ugyanis a mákos guba és a kókusz kocka valamint a csirkemell paprikás vajas galuskával. A nap gyenge pontja a mákos guba volt, az sem volt igazán gyenge, egyedül abba tudok belekötni, hogy lehetett volna tocsogósabb és kicsivel jobban mákos. A kókuszos kocka pedig zseniális volt: finom, omlós piskóta, rendes csoki és sok kókusz, tényleg jól nézett ki, de ezt el kell hinniük bemondásra, mert a telefonon sajna kitörölte a képeit.  A negyedik napon indonéz rizses csirke volt terítéken tejszínes eperkrémlevessel.

Utolsó napra csípős csirkemell volt a menü krumplipürével, amin a fűszersót lehetett érezni, de a csípős az túlzás.

Pontszám: 7/10

E-food

Heti menü (10 adag étel), kis és nagy adagok vegyesen, 5485 forint, szállítás ingyenes

A weblapon a rendelés menete nem volt bonyolult, a heti menüt egyedül áttekinteni nehéz, mert elképesztően nagy a választék. Vannak előre összeállított kombinációk is, háromféle minden napra, a kétszer fél adagos főételt+sütit kb 700-800 forintért kapjuk meg, a kis leves+nagy főétel kb 1000-1100 forint, a kis menü (kis leves, kis főétel) pedig naponta nagyjából 750-900 forint között van. Ezek nem variálhatók szabadon.

futár, kiszállítás: 10/10, nagyon készséges futár, hétfőn reggel telefonon egyeztettük, mikor érkezik, és pontosan akkor jött. Amikor fizettem, felhívta a figyelmemet, hogy a számlát kedden hozza, és valóban így lett. Szerdán felajánlotta papíralapon a következő heti étlapot, ezt ugyan nem kértem, de a gesztus jól esett. Egész héten kedves, udvarias volt, ahogy a telefonos ügyfélszolgálat is, akikkel hétfőn délelőtt beszéltem. A kiszállítás időpontja egy körülbelül 5 perces idősávon belül minden nap ugyanaz volt, ami nagyon jól tervezhetővé teszi a dolgot. A csomagolás abszolút profi, minden tökéletesen egyben maradt, semmi nem folyt ki, minden gusztusosan került elő a csomagból.

Értékelés összességében: Nagyon házias konyha, ilyet főz a vidéki nagynénénk (csak a kiszállító nem használ vegetát), megadják az ételeknek a tisztességet, nem ütik fel a kajákat mindenféle mesterséges szarral, és az ár is baráti. Olyanoknak ajánlanám, akik szeretik a hagyományos kosztot, és nem esznek különösebben sótlanul. Az érezhető odafigyelés és törődés ellenére nekem szinte minden túl sós volt, de ez az én hibám, nem a cégé. Az adagok is nagyok, az egy menüből az itthonlévő, beteg gyerekemmel minden áldott nap jóllaktunk, pedig volt, hogy csak kis adagot rendeltem.

Ételek kinézete: Kifejezetten jól teljesítettek, amelyik ételnél ez egyáltalán lehetséges volt, az mind szépen, gusztusosan került elő a dobozból.

Ár/érték arány a heti teljesítmény alapján: házias konyhát kedvelőknek 10/8

   

FRISSFOOD

Tapasztalatok (weboldal kezelhetősége; ételfutár; étel csomagolása; étel minősége; árak)

Heti menü amit ettem (10 adag étel): 5915 forint

Először is azzal kezdeném, hogy baromi jól kezelhető a weboldal: letisztult, semmi cicoma, csak a lényeg. Nem kellett órákig kattintgatnom, mire rájöttem a megrendelés menetére, ezért simán kaphatna bónusz pontot a cég. Az is klassz, hogy 18-féle ételcsoportból lehet választani. Mivel nem vagyok nagy ételrendelő, fogalmam sem volt arról, hogy nem csak menü létezik, de össze is lehet válogatni az ételeket – saját ízlés szerint. Mivel egyik menü sem felelt meg, inkább az összeválogatás mellett döntöttem, azért is volt ennyire drága a menü ára.

A végén, a rendelés elküldése előtt még le lehet csekkolni, hogy minden rendben van-e, és egy kis rubrikába be lehet írni, ha valakinek külön óhaja lenne, mondjuk, a szállítással kapcsolatban. Előre szóltam, hogy reggel 8-ra szeretném kapni az ételt, ezt be is tartották, minden reggel pontban 8-kor csengetett a kiszállító hölgy; kedves és udvarias volt mindig, de nem tolakodón. Nagyon tetszett az ételek csomagolása, nekem az sem mindegy, hogy milyen köntösben szállítják ki. A zárófólia könnyen levált a műanyag doboz tetejéről, és a koszt is általában rendezetten volt tálalva.

Egy dolgot viszont borzasztóan hiányoltam: nincsen feltüntetve a csomagoláson sem és az étlapon sem, hogy milyen összetevőkből áll az étel. Ez leginkább a leveseknél és a szószoknál zavart, ugyanis allergiás vagyok a tejre-tejszínre, és sajnos nem mindig sikerült eltalálnom, hogy melyik ételbe került tejtermék. A gyümölcsleveseknél például valamelyiknél oda volt írva az étlapon, hogy tejszínes, és volt olyan is, amelyiknél nem. Nos, rendeltem ez utóbbiból is, amelyikről csak utólag derült ki, hogy tejszínes, vagy tejfölös. Ez elég kellemetlen volt. A másik, amit szívesen látnék a címkén – az az ételek kalóriatartalma. Kívánatos lenne, hogy nemcsak a „Friss fogyókúra” és a „Friss fit” ételcsoport esetén lehetne tudni, hogy az adag elfogyasztásakor a fontosabb összetevők (szénhidrát, zsír, fehérje) mellett mennyi kalóriát viszünk be, hanem az összes többi ételnél is.

 Az ételek íze többnyire rendben volt. Minthogy olyan nincs, hogy mindig minden rendben legyen – amikor nem ízlett, nem ettem meg, amit rendeltem. Erről bővebben a képgalériában lévő ételek fotói alatt olvashat. Mivel már írtam, hogy nem szoktam ebédet rendelni, nem tudom, hogy máshol milyenek az ára, tehát viszonyítani sem tudok. Úgy gondolom, ez az összeválogatósdi nem olcsó mulatság, bár, ha jól emlékszem, még mindig olcsóbb, mintha vegetáriánus ételt rendeltem volna.

A menüárak nekem rendben voltak, a legolcsóbb – egy napra vetítve – 798 forint, ami teljesen vállalható lenne, ha nem lennék ennyire finnyás; és a legdrágább is csak 910 forintra jön ki. Összességében meg vagyok elégedve mindennel, bár nem ártana ha a séf egy kicsit utánajárna, hogy milyen egy valódi mexikói burritó. A levesek irtó finomak, ha levesen élnék, komolyan, csak innen rendelnék! Abszolút anyukám főztjét juttatták eszembe, amit igen csak nehéz überelni...

Ár/érték arány a heti teljesítmény alapján : 10/10

Interfood

Heti menü (öt adag étel): 4415 forint

Az Interfood rosszul kezdett. Egyrészt a regisztrációs fülre háromszor kattintottam a honlapon, mire kiderült, hogy bár a bejelentkező kép változatlan, lefelé scrollozva megtalálom a kitöltendő mezőt. Aztán a regisztrációm végén nem küldött soha regisztrációs kódot. Szóval újra kellett kezdeni az egészet. Mondjuk ez a fel-alá ugráló menü is idegesítő. Szerintem egy egyszerűbb, nem animált oldal jobb lenne. Ételt akarok rendelni, nem játszani.

Az étlapon látszik, hogy az egészségességet akarják sugallni. A sorrend: leves, saláta, fitness. Tizenkettőt kellet görgetnem, mire eljutottam a menüig. Bezzeg a különleges szénhidrát-szegény ételek külön linket kaptak az oldal tetején. A menük egyébként is valami fura értelmezésben vannak errefelé. Háromféle menü van. Van a varia menü, ahol kétszer fél adag ételt lehet kapni (egy főétel és egy édesség felét), aztán a menü, ahol kis adag a leves, és nagy agad a főétel, és a kis menü, ahol minden fél adag. A kínálat amúgy teljesen rendben van, végül megtalálja mindenki a magának valót, akár húsevő, akár cukorbeteg.

A futárral minden rendben volt, ezért nálam ő tízből tíz pontos. Nem volt semmi kívánságom, ő pedig mindig 11 előtt érkezett, így délben mindig tudtam enni. Köszönt is, ennél több azt hiszem nem várható el. A csomagolás pont olyan, mint bárhol: fröccsöntött műanyag, alufóliával lefede. Az ételekről bővebben a galériában, tőlem mind tíz pontot kapott. Hogy miért? Mert nálam az ár-érték arány úgy működik, mint a robogónál a gázkar. Vagy teljesen húzza az ember, vagy sehogy. Ha egy étel ízlik, akkor megeszem, vagyis tíz pont. Ha nem, akkor nem eszem meg, vagyis nulla pont. A „kicsit talán egy leheletnyivel több só került bele"-vel nem foglalkozok. Nem magamnak főzök, hogy ilyen ízlésbeli különbséget számon kérjek.

Összességében elmondható, hogy minden étel bőven elég, és ahhoz képest, hogy egészséges, mindenszegény ételt vártam volna tőlük, egészen háziasan főznek. Én azóta már újra rendeltem tőlük.

Ár/érték arány a heti teljesítmény alapján: 10/10

   heti ár adag/ár megelégedettség
Cityfood 6090,- 553,- 7/10
E-food 5485,- 548,- 8/10
Frissfood 5915,- 591,- 10/10
Interfood 4415,- 551,- 10/10
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek