Nem hagyta magát a szombathelyi férfi: így intézte el, hogy ne parkoljanak a háza elé

GettyImages-157681542
Olvasási idő kb. 2 perc

Egy tavaly július óta tartó procedúrának lett most vége, miután egy szombathelyi háztulajdonosnak sikerült elintéznie, hogy a sofőrök ne hagyhassák tilosban parkoló autóikat a háza melletti járdán.

A helyi önkormányzat csak azután lépett, hogy kiderült: a férfi háza mellett parkoló autósok négy szabályt is megszegnek.

Amint azt a Nyugat.hu megírta, egy szombathelyi utcában már régóta folyik a harc az autósok és a lakók között: volt, aki oszlopokat szerelt az út szélére, volt, aki pedig fákat ültetett, hogy megakadályozza az itt zajló szabálytalan parkolást. A végleges megoldást azonban, úgy tűnik, annak a férfinak az akciója hozta el,

aki tavaly szikladarabokat pakolt a háza mellé. 

Ezután lépett a hivatal is, amely első körben arra figyelmeztette a lakót, hogy a kihelyezett kődarabok miatt közterület-foglalási engedélyt kell kérnie, majd díjat is kell fizetnie. A családi ház tulajdonosa ehelyett azonban saját költségén egy igazságügyi közlekedési szakértő segítségét kérte, aki végül megállapította: a ház előtt parkoló autósok négy szabályt is megszegnek.

Most már tábla is figyelmeztet: nem lehet a ház mellett parkolni (illusztráció)
Most már tábla is figyelmeztet: nem lehet a ház mellett parkolni (illusztráció)kolderal / Getty Images Hungary

A szombathelyi férfi autósokkal vívott harca most lezárult, miután a történtek hatására a hivatal is lépett: a lakó által sorba állított sziklák helyén most már az önkormányzat által kihelyezett várakozni tilos tábla és korlátok jelzik, hogy valóban tilos ott parkolni.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek