Megfeszülve nem megy

evri_tudati_fogyasNegatív mantrák helyett vizualizáljuk a célt. Ennyi nagyjából elég, bár aki akar, diétázhat vagy kocoghat is. És tartsuk észben fogyózás közben, hogy az élet habostorta… este hat után is. Különben nem megy. Evribádigárd a Díványon. Megvéd a szenvedéstől és a kilóktól.

 

Van egy fontos dolog, amit elhanyagolunk… amiről állandóan megfeledkezünk: a tudatunk. A tudatunk és a lelkünk irányítja a testünket, és sokkal erősebbek minden más alkatrészünknél. Ha tudjuk is ezt, mégsem tulajdonítunk neki kellő fontosságot. Pedig ez az, ami számít. Ha valamit el akarunk érni, akkor kitűzzük a célt, hisszük, hogy elérhetjük, és beleérezzük magunkat a vágyott helyzetbe. A fogyás tudati, lelki akció.

Képzeljük el magunkat a kedvenc bikininkben – nem abban, ami jó ránk, hanem abban, amit rendszeresen megnézünk a kirakatban. Szóval képzeljük el magunkat ebben a cuki kis darabban… és minden mást képzeljünk még hozzá, amit csak szeretnénk.

Ahogy a pasik csúsznak utánunk a parton, ahogy a közelünkben fekvő többi nő összeszorított foggal mosolyog ránk, és belül némán átkozza a percet, amikor pont oda terítettük a törülközőt. Képzeljünk el bármit, amit szeretnénk, aztán készítsünk erről egy kisfilmet fejben. Egészen pontosan, dátummal is kitűzhetjük a célt. Mindennap foglalkozzunk a filmmel, akár naponta többször is játsszuk le – és semmiképp ne kételkedjünk!

Ennyi nagyjából elég, bár aki akar, mellesleg diétázhat vagy kocoghat is. Érezni fogjuk, hogy mit kell tennünk, és élvezzük majd megtenni, mert közelebb visz a kívánt eredményhez. A pozitív visszajelzés sem marad el. Ettől egyre több önbizalmunk lesz, és megnő az energiaszintünk is.

Ez az energia segít majd abban, hogy eggyel több kört fussunk, és zellerszárat együnk a fagyikehely helyett. S ez újabb csodás eredményekhez vezet. De közben ne feledjük, az élet habostorta, és kötelező annyit ennünk belőle, amennyit lehet – este hat után is… Különben ez az egész fogyókúrásdi nem fog sikerülni.

A következő rész

Vizualizáltuk, hogy mi a cél, de azért kellene egy kicsit mozogni is. Attól, mert fejben rendben vagyunk, még érezhetjük magunkat kellemetlenül az edzőteremben. Biztos, hogy fiatal anyukaként üvöltő brazil zenére tartott capoeira-aerobik a megfelelő választás? Hétvégén kiderül.

 

evribadigard_fejlec
Több mint testőr. Karatemester és életmód-tanácsadó. Megvéd a gyanús módszerektől. Megvéd a szenvedéstől és a kilóktól. Konkrét kérdésed van?
Az alábbi linkre kattintva felteheted Tarjáni Gyulának.

Kérdések és válaszok


A sorozat korábbi cikkei:

Mérlegen a tudat

Oszd meg másokkal is!
Mustra