Így csalják meg a magyarok a házastársukat

GettyImages-85406780

Elképzelni sem tudjuk, milyen leleményes tud lenni az az ember, aki mindenáron találkozni akar a szerelmével vagy a szeretőjével. Különösen élénk fantáziával kell rendelkeznie annak, aki házasságban, párkapcsolatban él. Az emberi képzelőerő pedig határtalan, ha egy izgalmas pásztoróra megszervezéséről van szó – állítják a Szépen Válj El Válásközpont munkatársai, akik a társadalom párkapcsolati kórboncnokaiként nemcsak megdöbbentő légyott-történeteket osztottak meg velünk, hanem azt is elmondták, mi az oka a megcsalásoknak.

A kommunikáció hiánya mellett nagyon sok házasság végét valamelyik fél hűtlensége okozza – mondja Galambos Balázs, a Szépen Válj El Válásközpont alapítója, aki munkája során számos olyan leleményes ügyféllel találkozott már, akik házasember lévén minden képzeletet felülmúlva szervezték meg randevújukat az általuk vágyott személlyel. 

A megcsalás a beteg házasság tünete

„A megcsalás mindig egy hiányállapotra való megoldásként, fájdalomcsillapítóként érkezik egy párkapcsoltba. A megcsalás nem a házasság betegsége, hanem a házasság betegségének egy tünete. Azonban, ha feltárjuk az okokat, és egy házasságátvilágító beszélgetésen megkeressük, hogy mi lehet a hűtlenség gyökere, akkor sokszor nagyon egyszerű megoldásokkal akár még meg is menthető egy olyan házasság, ahol már megtörtént a félrelépés. Őszinte kommunikációval, párterápiával, intimitásmentoringgal, egyéni coachinggal van visszaút a megcsalásból. Sok olyan házasságot mentettünk meg, ahol már volt hűtlenség. Közöttük több olyan párkapcsolat is van, ahol azóta már gyerekek is születtek” – mondja a válásközpont alapítója, akit arra kértünk, osszon meg velünk néhány történetet, amely bizonyítja, milyen végtelen az emberi fantázia, ha valaki igazán lelkes, leleményes szerető.

Őszinte kommunikációval helyrehozható egy olyan házasság is, ahol már volt megcsalás
Őszinte kommunikációval helyrehozható egy olyan házasság is, ahol már volt megcsalásVarena Munier / EyeEm / Getty Images Hungary

Osztálytalálkozó, munkahely, edzőterem

„Megcsalás szempontjából nyugodtan nevezhetjük életveszélyes terepnek az osztálytalálkozókat, ahol a legtöbbször összefutnak olyan egykori osztálytársak, aki között mindig is volt valami. Az osztálytalálkozó kiváló alkalom arra, hogy ezek az emberek, akik éppen elváltak már, vagy egy rossz házasságban élnek, végre összemelegedjenek.”

De a gyerekeket oktató sportedzők is kiemelt helyen szerepelnek a szeretők képzeletbeli dobogóján.

Tökéletes alkalmat kínálnak a hűtlenségre a munkahelyek is. Annak, hogy a munkahelyi megcsalás nagyon gyakori, egyszerű oka van: az emberek jóval több időt töltenek a munkahelyükön, mint otthon. Egy projektindító vagy ciklusértekezlet, egy multinacionális vállalat csapatépítő tréningje csak ritkán ér véget flörtölések, egy- vagy többéjszakás kalandok nélkül” – avat be a részletekbe Galambos Balázs, majd kiderül, egy kis izgalomért elég, ha valaki elmegy biciklizni.

A munkahelyi románcok igen gyakoriak
A munkahelyi románcok igen gyakoriakpixelfit / Getty Images Hungary

Ki a természetbe!

Történt ugyanis, hogy egy házaspár hölgy tagja elment kerékpározni, miközben a teljesítményét egy applikáció segítségével mérte. Az útvonalat lájkolta egy férfi, hívjuk Zolinak. Majd nem sokkal később egy felfelé mutató hüvelykujjból lett egy több éven keresztül tartó olyan szeretői viszony, amikor a három gyerekre apa vigyázott hétvégenként, amikor anya „elment biciklizni”, és végül mindig Zolinál kötött ki.

Felforrt a levegő abban a Pest megyei kisvárosban is, ahol egy fiatalember, aki otthon a feleségétől nem kapta meg azt az intimitást, amire vágyott, az Instagramon rálájkolt a mini ABC-ben dolgozó, szintén házasságban élő eladónőre. 

Az online ismerősök először csak közös kerékpáros programokat szerveztek együtt, majd egyre többször megálltak a község határában lévő erdőben, ahol szó szerint sátrat vertek, és másfél éven keresztül itt éltek szexuális életet.

Még a zord telek sem tartották vissza őket, elmondásuk szerint egyáltalán nem fáztak, mert belehelték a sátrat.

A közös sporttevékenységek is jó fedősztorik szoktak lenni
A közös sporttevékenységek is jó fedősztorik szoktak lennieclipse_images / Getty Images Hungary

Nem mindig jön be a párcsere

A Szépen Válj El Válásközpontban megfordultak már olyan házastársak is, akik párcserével igyekeztek előzni az unalmukat és fellendíteni a közös életüket. A döntés nem bizonyult jó elképzelésnek annak a párnak az életében, akik a szomszédjukban élőkkel cseréltek párt, és abban maradtak, ki-ki a másikkal elvonul egy kicsit csókolózni. Ám kiderült, hogy az egyik feleség kicsit többet engedett meg magának, mint amiről a megállapodás szólt, mire alkalmi partnere ráparancsolt a „szabályszegő” feleség férjére, hogy mindenki előtt közösüljön az ő feleségével. Ez az eset annyira beleégett a túlfűtött feleség retinájába, hogy évekig nem tudott szabadulni a látottaktól.

A megdöbbentő magyarázatok között említi Galambos Balázs azt a kifogást, amikor például egy feleség arra hivatkozva akart elválni, hogy többévi házasság után jött rá arra, hogy a férjének túlméretezett a hímtagja…

De találkozott olyan nővel is, aki azért adta be a válókeresetet az egyébként jó apukának tartott férjével szemben, mert a nő szerint túl fehér volt a bőre a férfinak. De már olyan is volt a praxisában, amikor az egyik fél a harmadik gyermeke megszületése után jött rá arra, hogy ő sokkal inkább a saját neméhez vonzódik.

Amikor a technika ördöge buktatja le a szeretőt

Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy a modern technika nem a csaló társ barátja. Tipikus eset, amikor egy asztalon felejtett telefonon felvillan például egy Viber-üzenet, amit akarva-akaratlanul is elkap a házastárs szeme. 

Az online kapcsolattartás sok szeretői viszonyt lebuktatott már
Az online kapcsolattartás sok szeretői viszonyt lebuktatott mársimarik / Getty Images Hungary

Nemcsak izgalmas, hanem kifejezetten kínos lehetett az az eset is, amikor a férj telefonja Bluetoothszal össze volt kötve az autóval, és épp aközben érkezett a kolléganő „Kiscica, mikor jössz már erre?” üzenete, amikor a feleség is bent ült az autóban. 

Galambos Balázs elmondta: régebben azért is voltak sokkal ritkábbak a megcsalás miatti lebukások, mert nem volt olyan fejlett a technika, mint napjainkban, illetve nem használtunk e-mailt, Facebookot, Messengert, Vibert és WhatsAppot, valamint a Tinder sem hozta be a férjeket a feleségek legjobb barátnőjének, és fordítva. 

Nincs csodálat és elismerés

„A házasságok 75 százaléka a megcsalás miatt bomlik fel. A hűtlenséget fele-fele arányban követik el a nők és a férfiak. Miért is? Mert a három legfontosabb „árucikk” egy nőnek a figyelem, az érdeklődés és a csodálat. Egy férfinak pedig a figyelem, az érdeklődés és az elismerés. Ezek közül mi szokott elmaradni leggyakrabban? A nők esetében a csodálat, és onnantól már nem érzik magukat királylánynak. A férfiak pedig az elismerés hiányát élik meg nehezen” – tárja fel a hűtlenség lelki okait a válásközpont alapítója, hozzátéve:

„A megcsalások kipattanó, lebukó időszaka a Covid alatti karantén volt, ugyanis ekkor nem volt hová elrejteni a szeretővel való kommunikációt, ráadásul találkozni sem lehetett a vágyott nővel vagy férfival.”

Érdekes tapasztalat, hogy sok házaspár akár évekig is elhúzza a válást. Egy házasságból a legritkább esetben szállnak ki a férfiak. A szakember szerint ők inkább kibírják a rossz kapcsolatot, és megvárják a gyerek 18. születésnapját a válással. A nőkre sokkal inkább jellemző, hogy kapcsolat közben lezárnak, és a válás mellett döntenek. 

„Ennek az az oka, hogy a férfiak komoly része kényelmesebb és igénytelenebb is a kapcsolatot illetően, és valljuk be őszintén, sokszor az élettel szemben nincs akkora elvárásuk, mint a nőknek. A párkapcsolatba belekényelmesedett férfiak élettől való elvárása 2023-ban mindössze annyi, hogy »Hagyjál békén, csöndet akarok!« Sok férfi megelégszik annyival, hogy ha hazamegy, kibont egy sört, leül a kanapéra, és órákig nyomkodja az okostelefonját vagy a laptopját, mindeközben megfeledkezik arról, hogy értő figyelmet adjon a nőnek, aki, ha ezt megérzi, és mástól kap egy bókot a munkahelyén vagy az osztálytalálkozón, jelentős a veszély, hogy azonnal kinyílik számára a világ.”

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra