Kettérepedt egy magyar autópálya, hónapokra le kellett zárni

GettyImages-1316046015

Hónapokig egészen biztosan el kell kerülnöd ezt az utat: az M30-as autópálya lezárásának minőségi probléma az oka.

Mától garanciális javítási munkák zajlanak az M30 33-as jelű Miskolc-észak és a 40-es jelű Szikszó csomópontjai között: az Útinform tájékoztatása alapján megkezdődtek a munkálatok, emiatt több hónapig egyik irányban sem lehet felhajtani itt az autópályára.

A sztráda szerkezetében bekövetkezett, több helyen is megfigyelhető repedések és elmozdulások indokolják a lépést – a problémák Szikszó térségében léptek fel.

Az elmozdulás olyan mértékűvé vált, hogy az már a biztonságos közlekedést is veszélyezteti.

Az autópálya nem bírta sokáig: még a garanciális időszakban jött elő a veszélyes probléma, ezért az autópálya-szakasz kivitelezőjét felszólították annak javítására. Ez nem lesz könnyű feladat, ugyanis a pálya alapját, földművét is érintik a gondok.

Az útlezárás több hónapon át tart
Az útlezárás több hónapon át tartJászai Csaba / MTI

Az alábbi kerülő utakat javasolják a következő hónapokra azoknak, akik eddig erre közlekedtek:

  • Tornyosnémeti felől a Szikszó csomópontban található kiterelés után a 3-as útról Felsőzsolca 30-as csomópontban lehetséges a visszatérés az M30-as autópályára.
  • Kassa irányába a Felsőzsolca 30-as csomópontban található kiterelés után a 3-as útról Szikszó-csomópontban lehetséges visszatérni az M30-as autópályára.
  • Bánréve és Miskolc-észak felé a Miskolc-észak/Kazincbarcika 33-as csomópontban található kiterelés után a 306-os számú útra, onnan a 26-os számú útra térést javasolják.

Az Útinform felhívja az autósok figyelmét, hogy körültekintően vezessenek, bármelyik alternatív útvonalat is választják. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek