Ezeket a könyveket olvasd idén nyáron

GettyImages-491406910

Ha te is úgy gondolod, hogy a nyaralás elengedhetetlen része egy jó könyv, van egy jó hírünk: ezekkel az izgalmas olvasmányokkal garantáltan nem fogsz unatkozni a strandon heverészve.

Maksai Kinga: Most már biztosan hazaér

Dóra, a kisgyerekes anyuka Budapest kertvárosi részén, egy kellemes családi házban él férjével, Péterrel és egyéves kisfiukkal. Egyik éjjel felébredve a férje karja helyett csak a paplan hűvösét simítja végig: Péter nem jött haza a céges buliból. Eltűnt? Elrabolták? Esetleg szeretője van? Dóra élete egyik pillanatról a másikra a feje tetejére áll, már nem tudja, kiben bízhat és kiben nem. Mi a manipuláció és mi a valóság? Ébren van-e Dóra, vagy álmodik? Maksai Kinga izgalmas thrillerében az olvasó végigkövetheti egy kisgyerekes anya drámáját és küzdelmeit az igazság kiderítéséért. Dóra életét immár nem az egyhangú hétköznapok töltik ki, hanem a nyomozás az eltűnt férj után. Eközben folyamatosan résen kell lennie, hiszen „az ember nem mindig tudja, kiben bízhat, és ki az, aki átveri, ahogy azt sem tudhatjuk biztosan, ki törődik velünk igazán.”

Rényi Ádám: A bezzeggyerek és más felnőttmesék

A 21. Század Kiadó társtulajdonosának nem ez az első kötete: az Osztálytalálkozó című könyvben már megismerhettük a szerző humorát, ahogyan rövid novellákba sűrítve mutatta meg az élet abszurditását. A bezzeggyerekben újabb felnőttmesékkel találkozhatunk: a mindennapinak induló történetek ezúttal is valamilyen nem szokványos fordulattal zárulnak. Mit tehetünk, ha túlórázó irodistaként egy reggel egy Kossuth-díjas színművész testében ébredünk? Ha nem a díjbeszedő, hanem maga a Halál látogat meg otthonunkban, megkínáljuk-e kávéval? Hogyan kerül egy zöld színű főzetet kotyvasztó boszorkány Pesterzsébetre? És milyen lenne egy politikai alapokra épülő társkereső? A novellák ízig-vérig budapestiek: szinte minden írásban felbukkan egy-egy fővárosi épület vagy utca, esetleg a 99-es busz, vagy akár az Andrássy úti Művész kávéház. Rényi Ádám szórakoztatva gondolkodtat el mindennapjainkról, az életről, ami olykor vicces, máskor szomorú, de leginkább abszurd.

Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

A spanyol írónő regényének alapszituációja egy Spanyolországban tartandó esküvő, amelyre a főhősnő, Catalina is hivatalos. Korábban azt hazudta a családjának, hogy van párkapcsolata, de valójában szingli, amit viszont nem akar a családja tudomására hozni. Kénytelen elfogadni ellenszenves és kiállhatatlan kollégája, Aaron ajánlatát, hogy együtt utazzanak el a spanyol rokonokhoz – és ahogy lenni szokott, még talán az is kiderül, hogy nem is állnak annyira távol egymástól, mint gondolták. A saját bevallása szerint „reménytelenül romantikus” írónő regénye elnyerte a New York Times bestseller címét, és bizonyára nem fog csalódást okozni a romantikus történeteket kedvelő magyar olvasóknak sem.

Mautner Zsófia szakácskönyvének új kiadása
Mautner Zsófia szakácskönyvének új kiadása21. Század Kiadó

+1: Mautner Zsófia: Egy év a konyhámban

Ha nem izgalmas történetekre vágyunk, hanem finom ízeket szeretnénk az asztalra varázsolni, érdemes Mautner Zsófia szakácskönyvének új kiadását választani. A neves gasztroblogger szerző több mint tizenöt éve foglalkozik hivatásszerűen gasztronómiával, 2018-ban megjelent könyve most új borítóval és új méretezésben, de változatlanul gazdag tartalommal jelenik meg. Mautner Zsófia sok száz receptje közül azokat válogatta össze, amelyeket ő maga is a legszívesebben főz meg családtagjainak, barátainak. „Ahogy változnak az évszakok, és velük együtt a rendelkezésre álló alapanyagok, úgy változik a kulináris hangulatunk, és az is, hogy milyen ételeket kívánunk”, vallja Mautner Zsófia, és az impozáns kiállítású kötetben jobbnál jobb recepteket kínál borongós téli napokra éppúgy, mint a kánikula vagy az őszi gazdagság idejére. A nemzetközi ételek receptjei között megtalálhatjuk például a téli kókusztejes paradicsom-krémlevest, a kortárs izraeli konyha egészben sült karfiolját, vagy éppen a náthaűző kurkumás lattét. A magyar ízek kedvelőinek sem kell csalódniuk: megtudhatjuk, hogyan lesz tökéletes a kocsonya, milyen Somogyiék felejthetetlen sóletje, mitől lesz ropogós a szilveszteri malacsült, és omlós a gyömbéres-almás pite. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra