430 millió forintot is érhet ez a régi kézirat

GettyImages-172134228
Olvasási idő kb. 2 perc

Sir Arthur Conan Doyle második Sherlock Holmes-regényének, A Négyek jelének kézirata akár 1,2 millió dollárért, azaz több mint 430 millió forintért is elkelhet a Sotheby´s árverésén.

A Sotheby´s júniusban bocsátja árverésre Sir Arthur Conan Doyle kivételesen ritka, 1889-ből származó kéziratát, amely az író két aláírását, valamint az Amerikai Egyesült Államokban történő megjelenésre vonatkozó szerkesztői jegyzeteket is tartalmazza. A kézirat Doyle és kiadója, J. M. Stoddart közötti levelekkel együtt kerül kalapács alá.

A New York-i Sotheby´s alelnöke, Richard Austin szerint a kézirat „kivételesen ritka irodalmi darab, amely egyedülálló bepillantást nyújt Doyle alkotói folyamatába”. A viktoriánus London feledhetetlen nyomozópárosa, Sherlock Holmes és Watson doktor A Négyek jelében elrejtett kincsek után kutatnak, miközben színre lép a gyönyörű, fiatal Miss Mary Morstan is.

A második Sherlock Holmes-regény kézirata rekordösszegért kelhet el a júniusi aukción
A második Sherlock Holmes-regény kézirata rekordösszegért kelhet el a júniusi aukciónAtlantide Phototravel / Getty Images Hungary

A kézirat és a levelek dr. Rodney Swantko chicagói bibliofil sebész könyvtárából származnak, aki 2022-ben bekövetkezett halála előtt számos könyvritkaság és értékes kézirat birtokosa volt. Gyűjteményéből a június 11. és 26. között megrendezésre kerülő aukción 40 darab lesz elérhető, köztük Charles Dickens, F. Scott Fitzgerald és Edgar Allan Poe műveinek ritka, első kiadású példányai.

Ha olvasnál még a Sherlock Holmes-történetek szerzőjéről, ezt a cikket ajánljuk:

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek