Ezt a bűncselekményt szinte mindennap elköveti egy magyar

GettyImages-939485148
Olvasási idő kb. 2 perc

Ha valakit a rendőrség vagy a bíróság eltilt a járművezetéstől, mégis volán mögé ül, bűncselekményt követ el – ez azonban sokszor nem tartja vissza az érintetteket.

A police.hu közleménye szerint szinte mindennap akad olyan magyar, aki eltiltás ellenére vezet: a hétvégén például olyan sofőrt buktattak le, akinek mindössze egy hónapot kellett volna kibírnia anélkül, hogy autót vezetne. A 24 éves, Nagykónyiban élő férfinak azonban ez sem ment, kihallgatása után ezúttal bíróság fog dönteni a büntetéséről.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy az engedély nélküli vezetés szigorúan büntetendő szabálysértés, ami miatt őrizetbe is vehetik az elkövetőt, mint például azt az 55 éves, csikóstöttősi férfit, aki jogosítvány nélkül vezette autóját, most pedig a bíróság ítéletét várja.

Bűncselekménynek számít, ha valaki az eltiltás ellenére ül a volán mögé
Bűncselekménynek számít, ha valaki az eltiltás ellenére ül a volán mögéronstik / Getty Images Hungary

A rendőrség hangsúlyozza: bódult állapotban, alkoholos befolyásoltság alatt senki ne üljön autóba. Vezetés közben fontos a megfontoltság és a tudatosság, saját testi épségünk megőrzésén túl a másik megvédése miatt is.

Ha szívesen olvasnál még autós témában, ezt a cikket is ajánljuk.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek