Nagy adóváltozás közeleg: teljesen eltörölnek egy kötelező fizetnivalót

GettyImages-1315539509

2024. január elsejétől ismét fontos változások lépnek életbe. A nemrég elfogadott adócsomagnak köszönhetően csökken az egyik kedvenc hazai termék ára, és a szerencsések még szerencsésebbekké válnak.

2024 januárjától várhatóan olcsóbb lesz egy sor, desszert jellegű sajtkészítmény, ami nagy örömet jelent főleg a szülőknek, akik rendszeresen vásárolják ezeket gyermekeiknek tízóraira, uzsonnára. Bár a hozzáadott cukor és tartósítószer arányára kötelező figyelni felelős szülőként, legalább a pénztárcánkban több marad majd vásárlás után.

Fontos változás még, hogy a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint változik a külföldön megfizetett adóbeszámításra vonatkozó szabály. Egyéni vállalkozók esetében nem minősül bevételnek a vállalkozásban ingyenes vagy kedvezményes, tagsági jogot megtestesítő részesedés, így adómentessé is válik, de csak akkor, ha az illető három évig megtartja azt. A szerencsejátékosoknak is kedveznek, a lottót, kenót, puttót feladók már nemcsak a nyereményben reménykedhetnek, de több pénz is marad a zsebükben: az összeg után eddig kötelezően fizetendő személyi jövedelemadót eltörölték.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek