Az energiapótlás szépít

vitamin1. rész

Az  E-vitamin akár a daganatos betegségek kockázatát is csökkenti, a szelén a haj és a bőr egészségéhez, és a termékenységhez is hozzájárul, a cink pedig a belső egyensúlyt segíti. Új sorozatunkban étrendkiegészítők titkos fegyverként ható kombinácóit mutatjuk be.

E-vitamin, Szelén, Cink

Ez a három étrendkiegészítő képregényhősként viselkedik, amikor szükség van rájuk. Az E-vitamin az egyik legfontosabb antioxidáns: az egész szervezetre jó hatással van, csökkenti a daganatos betegségek, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, kulcsfontosságú a sejtfalak jó állapotának megtartásában, erősíti az immunrendszert. Jó tudni: a többi zsíroldékony vitaminnal szemben az E-vitamin csak rövid ideig raktározódik el a szervezetben, tehát különösen fontos a pótlása.

A szelénből ugyan csak egy szösszenetnyi mennyiségre van szüksége a szervezetnek, de ettől még nem elhanyagolható a szerepe. A növekedéshez, a termékenységhez, a látáshoz, a májműködéshez, a szív- és érrendszer egészségéhez, valamint a haj- és bőr egészségéhez is fontos a szelén. Antioxidáns hatását nem csak önmagának köszönheti, hanem részt vesz egy enzim (glutation-peroxidáz) működésében is, amelynek köszönhetően az egész immunrendszerre hatással tud lenni. Rákmegelőző szerepe döntő fontosságú, amit több kutatás is igazolt.

Együtt nagyobb védelmet nyújtanak

A cink irányít. Ott van a vércukorszint szabályozásban, a szaporodásban, az anyagcsere-folyamatokban, ellenőrzése alatt tartja az enzimrendszereket, sőt az ízérzés zavaraiban is segítséget nyújt. A vér pH értékének beállításában is alapvető szerepet játszik, így segít megtartani a belső egyensúlyt. Vegetáriánusoknak mindenképp javasolt a szedése, mert elsősorban állati eredetű táplálék fogyasztásával lehet biztosítani a szervezet számára megfelelő mennyiséget.

A különböző antioxidánsok együttesen nagyobb védelmet nyújtanak, mint egyes tápanyagok önmagukban. Ezért is javasolt kombinált étrend-kiegészítő készítményeket fogyasztani, napi egy tabletta elég.

Rendszeres fogyasztásával több energiád lesz, egészségesebbnek érzed magad. A komedók, pattanások mennyisége csökken, a sebek, sérülések gyorsabban gyógyulnak. De fontos tudni: az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet.

Folytatjuk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra