Az elsősegély életet menthet. Teszteld, jól reagálnál-e vészhelyzetekben

Szeptember második szombatja az elsősegélynyújtás világnapja, mellyel 2001-től emlékezik a világ a World Trade Centert elpusztító terrortámadásra. Bár a komolyabb esetekben a mentők hívása elengedhetetlen, de amíg ki nem érnek a helyszínre, addig te is sokat tehetsz egy segítségre szoruló ember megmentéséért.

Az Országos Mentőszolgálat szerint az elmúlt években sokat javult a lakosság elsősegélynyújtással kapcsolatos ismerete - köszönhetően a figyelemfelhívó kampányoknak, az újabb tanfolyamoknak, a különféle telefonos applikációknak, és a médiának. Ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a tanfolyamokon szerzett tudást ideális esetben évente fel kellene frissíteni. Kvízünkből most megtudhatod, mennyire állnál helyt, ha egy bajba jutott emberen kellene segítened.

Ha pedig még több kérdést szeretnél megválaszolni, az elsosegely.hu oldalon kedvedre válogathatsz a tematikus tesztek közül. 

Minden kérdés megválaszolására 45 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek