Fogyjon és izmosodjon kenguruként!

Nincs, aki ne ismerné vagy ne hallott volna a kangoo-ról, hiszen a nagyobb sportrendezvényeken rendre találkozhatunk ezzel a mozgásformával. Igen, ez az az óra amikor több tucat nő ugrál föl és le egy színpad előtt fura, rugós cipőben, hol csak sima koreográfiára, máskor military stílusban. Hát még szép, hogy ez is rajta van a listámon!

untitled-1253-Edit
Lindmayer Zsolt

Az edzés

A kangoo cipővel való ismerkedés a belebújással kezdődött, majd azzal folytatódott, hogy megpróbáltam egyenesen tartani magam (olykor támaszként ott a fotósom vagy a többi ugrálótárs) és mindez aktív ugrálásokban teljesedett ki. Az oktatónk Vörös Kata volt, akiről már az első fél másodpercben kiderült, hogy energiabomba, és bizony komolyan fel kell venni a tempóját.  A bemelegítést az egész test átmozgatásával kezdtük, majd következett a koreográfia megtanulása, az óra végefelé pedig hasizom gyakorlatokat végeztünk, és a nyújtással zártunk.

Fotó: Lindmayer Zsolt Fotó: Lindmayer Zsolt Fotó: Lindmayer Zsolt
Fotó: Lindmayer Zsolt Fotó: Lindmayer Zsolt Fotó: Lindmayer ZsoltLindmayer Zsolt

Ami fontos:

Ne egyél közvetlenül az óra előtt, mert szó szerint felrázhatod a gyomortartalmadat, mivel biztos, hogy nem pattogtál még életedben ilyen durván ekkora intenzitással! Ha van cipőd, hozd magaddal, de ha nincs, az sem gond, ott is adnak. Az első alkalmakkor érdemes hosszú zokniban menni, mert a kangoo cipő könnyen feltörheti a lábadat! A terembe pedig zokniban is letipeghetsz (senki nem fog kinézni miatta) vagy akár a cipőben is, rád van bízva, utóbbit úgysem fogod sokáig hordani.

Pontozás

Kínzó faktor: 11/10

Ennyire formál: 9/10

Edző: 10/10

Helyszín: 10/10

Ennyire fáj másnap mindened: 8/10

Férfi/nő arány: 10%-90%

Ha kíváncsi arra, pontosan hogyan is zajlott az óra ezzel az eszközzel, akkor kattintson ide, itt az egész beszámolót elolvashatja.

Hámori Barbara

A Move it, Blondie! sportblog főszerkesztőjének a mozgás csupán pár éve lett az élete szerves része. Olyannyira, hogy úgy döntött, hétről hétre újabb sportokat próbál ki, amelyekből szubjektív beszámolókat ír, ezzel rálátást adva az olvasóknak az óratípusokra és azok részleteire. Az általa készített sztárinterjúkból pedig kiderül, melyik híresség hogyan tartja formában magát és a sportedzők is mesélnek a saját óráik részleteiről. Hámori Barbara fő célja és mozgatórugója, hogy motiváljon mindenkit, aki még nem találta meg a saját sportját.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra