Borotvateszt: a középgagyi egész vállalható

Hat olcsó, női borotvát teszteltünk, hogy kiderítsük: lehet-e rajta spórolni, és ha igen, megéri-e. Igen, és meg. A gagyi és a koppintott menő között van egy vállalható árú átmenet, ami használható, akkor is, ha ronda.

Hó végén tökmindegy, ki mennyit keres, elkezdi az olcsóbb cuccokat keresni a boltban, ilyenkor kerül a kosárba a sajátmárkás fogkrém, a gazdaságos vécépapír, és barátaik. Akad, amiből ilyenkor sem nagyon enged az egyszeri vásárló: nem fog egérhúsból készült vastagkolbászt, vagy százötven forintos dezodort venni, mert előbbi szimplán szar, és úgysem esszük meg, utóbbi pedig büdös, és nem gátol izzadást.

Vannak viszont termékek, amelyekkel megéri kísérletezni: a borotvák például ilyenek. Tudjuk, mert egy hipermarketben hatfélét vásároltunk, és teszteltük őket, azonos feltételek között (ugyanazon a két lábon). Arra jutottunk, hogy a feltűnően olcsó, és a wannabe-nemgagyi borotvák közt van egy egészséges átmenet, amivel ki lehet húzni a következő fizetésig. A teszt képeit bőséges ismertetőkkel az alábbi galériában tekintheti meg. Vigyázat, szőrös láb a kiindulópont!

DSCF5182
A teszt ereményeiért kattintson a fotóra!

Annyira talán nem meglepő a tapasztalat, hogy minél olcsóbb egy borotva, annál kevesebb pengével látják el, a kicsit is drágább cuccokat pedig a csomagolásokon is feltüntetett, felhasználói élményt fokozó vívmányokkal próbálják vonzóbbá tenni. A krémezőcsíkok, aloe verás szötymők viszont általában elmaradnak az elvárástól, ezekre nem éri meg hagyatkozni.

Vásárlás előtt azt is fontos behatóan megvizsgálni, milyen a borotva nyele: egy-két olcsóbb modell ezen a vizsgán remekül átment, de mint galériánkból is kiderül, könnyű belefutni olyanba, amely egyrészt nem tartható stabilan, másrészt tényleg rossz fogni.

Ami viszont biztos: vész esetén - a két legolcsóbbat leszámítva - be lehet vállalni egy olcsóbb borotvát is.

És akkor még egyszer, hat terméket teszteltünk, ezek ár szerinti növekvő sorrendben:

  • RED Lady 44 exclusive (5 db) 129 forint;
  • Wilkinson Duplo Beauty (5 db) 535 forint;
  • Wilkinson Extra 3 Beauty (4 db) 699 forint;
  • Bic Pure 3 Lady (4 db) 769 forint;
  • Gilette Simply Venus 3 Plus (3 db) 999 forint;
  • Tesco Satin for Women (1 db plusz egy fej) 1489 forint.

Hogy melyik hogy muzsikált, azt lásd a galériában!

Oszd meg másokkal is!
Mustra